muflon, ale pojechałeśiczek i ja w jednym rzędzie - wydrukuję i powieszę na ścianie. Bardzo Ci dziękuję
![]()
Sylwek, gdzie ty dokładnie focisz te ptaszory? Wydaje się, ze miejscówka miodzio, może trochę cierpliwości brakuje![]()
muflon, ale pojechałeśiczek i ja w jednym rzędzie - wydrukuję i powieszę na ścianie. Bardzo Ci dziękuję
![]()
Sylwek, gdzie ty dokładnie focisz te ptaszory? Wydaje się, ze miejscówka miodzio, może trochę cierpliwości brakuje![]()
byla okazja na 500mn ,juz nawet nie powiem za ile bo rozloszcze chyba wszystkich tu , ale nie , nie chce narazie dlugiego obiektywu, i wiem wiem ze czegos tym fotkom brakuje , ale sam nie wiem czego , mysle ze kiedys dojde do tej przyczynyteraz chce zmienic body na dimarka bo to jest podstawowy sprzet do ptakow , a i obiektyw do tego dokupie ktorys z tych co wyzej wymienilem , a poki co musze sie cieszyc tym co mam
kuba .. miejsca mam zazwyczaj stale inawet wiem w ktorych godzinach osprey przylatuje na lowy , tam owszem dlugi obiektyw by zdal egzamin , ostatnio wlasnie mialem jego najblizej i dlatego jest tu na forum , a i to wybralem chyba najlepsza z tych co mam
foce w stanie new jersey , a bielika w up state ny przy delewar okolo 3h jazdy jest odemnie. Wtym roku widzialem juz 5 bielikow , ale to jeszcze nie jest pora na nich, przylatuja tu z canady , bo jest im tam za cimno![]()
Ostatnio edytowane przez fotosc ; 25-10-2006 o 23:43
Zdjęcia się przyjemnie ogląda.
Po ilości ptaków widać, że masz dobre podejscie do nich.
Trochę chyba kadrowanie szwankuje i dlatego w odbiorze zdjęć występuję pewien niedosty - niby piękne ale czegoś brakuje.
Może się mylę...
Jedno jest pewne - pozytywnie zazdroszczę trochę obcowania z takimi gatunkami z tak bliskiej odległości!
Widać mocny postęp w Twoich zdjęcia i myślę, że niedługo będą perfekt!
Ba, jestem pewien!
Pozdrawiam serdecznie!
Paweł
dzieki Pawek za pocieszenie , tez jestem tej mysliBardzo malo zdjec jest tu cietych , wiekszosc ostatnio pokazywanych zdjec jest cala klatka , lub ciete tylko do kadru , to okolo 20% zdjecia
Mysle ze to nie jest w tym przyczyna , tylko raczej , aparatu i mojej obrobki w PS , zobacze co bedzie i jak beda wydladac zdjecia po zmienie aparatu
poki co tojeszcze sie pomecze tym sprzetem
Co do ptakow , to czasami po 3h jezdze w jedna strone , aby jego wypilnowac, tez nie jest latwo , ale chyba odrobine latwiej niz w Polsce
Jak bedziesz kiedys w moich stronach to z checia Ciebie oprowadze po moich miejjscach
pozdr. sylwek
mnie chodziło o to, że skoro wiesz gdzie i kiedy rybołów się pojawia, to czemu prezentujesz fotki, gdy widać za przeproszeniem jego dupę w nieciekawym kadrze. Kadr i moment. Myślę, że tego głównie brakuje, poza tym jest coraz lepiej.
kubaja tez bym chcial miec nareszcie ze tak napisze jego w super pozycji
1 lowi dosyc daleko od mojej czatowni
2 zdarzylo sie ostatnio ze byl blisko mnie
3 ze zawsze jak zlowi to leci w innym kierunku wybranym przezemnie
4 zazwyczaj leci w tym kierunku , gdzie nie mam podejscia , takiego ,aby jego zlapac z dziobem i z ryba
pokazalem ostatnio najblizsza akcje jego , ale sam widzisz jak ta fotka wyglada , moj aparat za wolno lapie ostrosc, nawet w all serwo, co to dla mnie jest dokuczliwe , odpuszcze mu i powroce do niego w nastepnym roku , juz cierpliwosci mi na niego brak