Strona 17 z 123 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1222

Wątek: [fotosc] "PTAKI"

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Po pierwsze zdjęcia są nieostre, i to wyraźnie widać. Po drugie to miał być oryginał, a ty podliknkowałeś zdjęcia które ma 150kb

Jak dla mnie można by je lepiej wyostrzyć i poprawić kontrast w PS. Czym ty to konwertujesz z RAW'a, że kasujesz wszystkie dane EXIF? Bez Exifa więcej ci nie pomogę.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    no zazwyczaj jest dokładnie na odwrót - oglądanie fotek na LCD sprawia, że wydają się ostrzejsze
    No to moja teoria wzieła w łeb , bo kolega tez ma LCD.
    Generalnie LCD-ki wyświetlaja niby ostrzejszy obraz ale jakoś akurat w przypadku zdjęć to mam wrażenie jakby mi nieco rozmywały. Może to kwestia jakości LCD i CRT, może też utrtaty częsci barw i przejść tonalnych.

Fotosc - przy tak mocnej kompresji do 150-180Kb to zdjecie tak dużo traci na jakości iz cieżko cokolwiek powiedzieć. Zapisz je do jpg z maksymalną możliwa jakością!

Pozdrawiam
    Zigi
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

nie moge zrobic linkow tak duzych. Musze kolegi sie zapytac jak to zrobic

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

chyba jest ostry?????????

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no proszę, a jednak się da Nie jest idealnie, i moim zdaniem da się jeszcze lepiej z tym sprzętem, ale w końcu jest OK.

dobra ostrość, wiesz już co było nie tak ?

nie moge zrobic linkow tak duzych. Musze kolegi sie zapytac jak to zrobic
    to przynajmniej nie wywalaj Exifa.

P.S> chyba coś kombinowałeś z niebem ..
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    no proszę, a jednak się da Nie jest idealnie, i moim zdaniem da się jeszcze lepiej z tym sprzętem, ale w końcu jest OK.

dobra ostrość, wiesz już co było nie tak ?

to przynajmniej nie wywalaj Exifa.

P.S> chyba coś kombinowałeś z niebem ..
    zdjecie jest stare sprzed dwoch lat .Szukalem orla na dyskach no i jego znalazlem hihihno i z niebem kombinowalem troche (za duzo bylo drobnych galezi) przed chwilka wrocilem ze zdjec ,bede je teraz ogladal no i zobaczymy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc
    i z niebem kombinowalem troche (za duzo bylo drobnych galezi)

Witaj
    Teraz sie załamałem tym co napisałes, zaczynam sie coraz bardziej przekonywac (pomimo posiadania) ze cyfra wprowadza do fotografii bylejakosc. Nie ma potrzeby sie trudzic, szukac czystego kadru, raz dwa, trzy w PS-ie i juz mamy to co sobie wymysliliśmy. Rece opadają.
    Nie podpisuje sie pod tym!!!!!!!!!!!!!!
    Niepoprawny radykał

ozdr
    Rafał Gawełda

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ptaku
    Witaj
    Teraz sie załamałem tym co napisałes, zaczynam sie coraz bardziej przekonywac (pomimo posiadania) ze cyfra wprowadza do fotografii bylejakosc. Nie ma potrzeby sie trudzic, szukac czystego kadru, raz dwa, trzy w PS-ie i juz mamy to co sobie wymysliliśmy. Rece opadają.
    Nie podpisuje sie pod tym!!!!!!!!!!!!!!
    Niepoprawny radykał

ozdr
    Rafał Gawełda
    widzisz Rafal........ ja tez jestem i bylem temu przeciwny .Cyfra zepsula fotografie ,bardzo dlugo sie bronilem przed kupnem cyfrowego aparatu no ale jednak cyfra wygrala .To nie ja wymyslilem te sztuczki na ps.Zawsze uwazalem ze miter jest najlepszy no ale jakby na to nie patrzac swiat idzie do przodu Mitery ,midium format lezy w kacie.a mam piekne sety i co z tego???? jak wwszedzie teraz chodze z cyfrowka
    Fotografia cyerowa robila i jeszcze bedzie robic knoty Jeszcze do prawdziwej jakosci troche brakuje , a te po 22 mil pixeli to dlugo nas na to nie bedzie stac tak ze sam widziszJak widzisz bardzo malo moich zdjec jest retuszowanych ,mam na mysli tla ale jak chce sie isc z postepem do przodu trzeba sie i tego nauczyc
    smutne ale prawdziwe
    Ostatnio edytowane przez fotosc ; 12-06-2006 o 02:01

Domyślnie

widzisz Rafal........ ja tez jestem i bylem temu przeciwny .Cyfra zepsula fotografie ,bardzo dlugo sie bronilem przed kupnem cyfrowego aparatu no ale jednak cyfra wygrala
    To nie sprzet popsuł fotografie tylko ludzie którzy ida na latwizne, nie uwarzasz

To nie ja wymyslilem te sztuczki na ps.
    To nie jest problem PS. To problem rozwiazywania problemów na kompie a nie w terenie. To ze sprzet nam daje takie mazliwosci to nie jest wina sprzetu, tylko ludzi go obsługujacych.

Fotografia cyerowa robila i jeszcze bedzie robic knoty Jeszcze do prawdziwej jakosci troche brakuje , a te po 22 mil pixeli to dlugo nas na to nie bedzie stac tak ze sam widziszJak widzisz bardzo malo moich zdjec jest retuszowanych
    Fotosc to nie fotografia cyfrowa robi knoty, to ludzi robia knoty, cyfra to jedynie w miare bezproblemowo umozliwia i nic tu do tego duzym matrycom.

mam na mysli tla ale jak chce sie isc z postepem do przodu trzeba sie i tego nauczyc smutne ale prawdziwe
    czyli ze co !!!!!!!!idziemy z postepem, kupujemy cyfraki (tak własnie zrobiłem)poznajemy PS (tak tez zrobiłem) i musimy sie nauczys robic retusze!!!! ...Ja MOWIE NIE !!!!!!! DLA NIE TO OSZUSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S.
    Co innego wyplamnkowanie brudu z matrucy, a co innego zmiana kadru poprzez usówanie elemntów zastanych podczas robienia zdjecia.

Pozdr
    Rafal gawełda

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ptaku
    To nie sprzet popsuł fotografie tylko ludzie którzy ida na latwizne, nie uwarzasz

To nie jest problem PS. To problem rozwiazywania problemów na kompie a nie w terenie. To ze sprzet nam daje takie mazliwosci to nie jest wina sprzetu, tylko ludzi go obsługujacych.

Fotosc to nie fotografia cyfrowa robi knoty, to ludzi robia knoty, cyfra to jedynie w miare bezproblemowo umozliwia i nic tu do tego duzym matryco

czyli ze co !!!!!!!!idziemy z postepem, kupujemy cyfraki (tak własnie zrobiłem)poznajemy PS (tak tez zrobiłem) i musimy sie nauczys robic retusze!!!! ...Ja MOWIE NIE !!!!!!! DLA NIE TO OSZUSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S.
    Co innego wyplamnkowanie brudu z matrucy, a co innego zmiana kadru poprzez usówanie elemntów zastanych podczas robienia zdjecia.

Pozdr
    Rafal gawełda
    tez kiedys tak myslalem dopoki nie zaczolem ogladac roznych galerii w necie i nie wierze takim wyostrzeniom lub takim tlom
    Ostatnio edytowane przez fotosc ; 12-06-2006 o 12:26

Strona 17 z 123 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów