Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1222

Wątek: [fotosc] "PTAKI"

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    jak na moje, kaprawe co prawda, oko to nie są ostre, tak jak powinny być przy zastosowaniu takiego sprzętu. Choć oczywioście są zdecydowanie lepsze od poprzednich - bo ptak z młodymi w całej serii nie jest ostry.

P.S> proponuję ci, żebyć obrobił zdjęcie np. w PS bez wymazywania exif'a czyli od razu do jpg. Wtedy będzie można pogadać o parametrach.
    Mam taką teorię spiskową
    Kubaman a może fotosc obrabia je na monitorze CRT? A glądasz je na LCD. LCD-eki drastycznie obnażają wszelkie wady zdjecia - których na bąńce kompletnie nie widać. Tu może byc pies pogrzebany. Podobnie jest z moimi kaczkami w locie na CRT sa wzlędnie ok ale na LCD wydają się byc nieostre! (5 akurat jest nieostra)
    Fotosc działasz na kineskopowym - CRT czy LCD?

Pozdrawiam
    Zigi
    PS: Zdjęcia kapitalne!
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 10-06-2006 o 23:16
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no zazwyczaj jest dokładnie na odwrót - oglądanie fotek na LCD sprawia, że wydają się ostrzejsze
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    no zazwyczaj jest dokładnie na odwrót - oglądanie fotek na LCD sprawia, że wydają się ostrzejsze
    No to moja teoria wzieła w łeb , bo kolega tez ma LCD.
    Generalnie LCD-ki wyświetlaja niby ostrzejszy obraz ale jakoś akurat w przypadku zdjęć to mam wrażenie jakby mi nieco rozmywały. Może to kwestia jakości LCD i CRT, może też utrtaty częsci barw i przejść tonalnych.

Fotosc - przy tak mocnej kompresji do 150-180Kb to zdjecie tak dużo traci na jakości iz cieżko cokolwiek powiedzieć. Zapisz je do jpg z maksymalną możliwa jakością!

Pozdrawiam
    Zigi
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Uprawnienia umieszczania postów