Fajny ptaszek. Ciekawe zdjęcia. Tło jakieś lekko dziwne - coś z nim robiłeś czy takie wyszło z aparatu?
Pozdrawiam
Zigi
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
takie bylo , lekko przyslonilem drobne przepalenia
fotosc, ptaki waspaniałe, ale DLACZEGO ciągle 90% twoich zdjęć jest taka nieostra? Rany, szkoda takich ptasich sytuacji![]()
i te ostatnie tez sa nieostre???????????
jak na moje, kaprawe co prawda, oko to nie są ostre, tak jak powinny być przy zastosowaniu takiego sprzętu. Choć oczywioście są zdecydowanie lepsze od poprzednich - bo ptak z młodymi w całej serii nie jest ostry.
P.S> proponuję ci, żebyć obrobił zdjęcie np. w PS bez wymazywania exif'a czyli od razu do jpg. Wtedy będzie można pogadać o parametrach.
No ja troche jak Kubaman - zdjecia "ideologicznie", a zwlaszcza te w gniezdzie, sa sliczne! Ale ostrosci niet![]()
Mam taką teorię spiskowąZamieszczone przez Kubaman
![]()
Kubaman a może fotosc obrabia je na monitorze CRT? A glądasz je na LCD. LCD-eki drastycznie obnażają wszelkie wady zdjecia - których na bąńce kompletnie nie widać. Tu może byc pies pogrzebany. Podobnie jest z moimi kaczkami w locie na CRT sa wzlędnie ok ale na LCD wydają się byc nieostre! (5 akurat jest nieostra)
Fotosc działasz na kineskopowym - CRT czy LCD?
Pozdrawiam
Zigi
PS: Zdjęcia kapitalne!
Ostatnio edytowane przez Zigi ; 10-06-2006 o 23:16
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam