mam wrażenie Sylwek, ze na 1 byłeś po prostu za nisko. Gdybyś chwycił więcej dołu ptaka to byłaby fajna scenka.
mam wrażenie Sylwek, ze na 1 byłeś po prostu za nisko. Gdybyś chwycił więcej dołu ptaka to byłaby fajna scenka.
na pewno bylby lepszy rezultat , nie zaprzeczamale aparat byl ustawiony do galazki
, teraz zmienic poziom statywu na wyzszy , to i ptaka juz nie bedzie , po co ja Ci to mowie
sam doskonale wierz ile razy Ci ptactwo ucieklo
mam nadzieje , ze jeszcze natrafi sie okazja zeby mu troche fotek zrobic
![]()
piękna sesja, najbardziej podoba mi się 2:-D
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2
1 podoba mi sie jeden z moich gatunków ulubionych
3 kaczkowatyslepowron
Światło na tym zdjęciu jest powalające.
Nie wiedziałem nawet że ślepowrony macie w Ameryce, byłem przekonany że jest to gatunek afrykańsko-azjatycko-europejski.
Zdjęcia przednie szczególnie 1 (to czerwone oczko i ciepłe światło) i 3
Źle się czuję jak sobie nie popstrykamwww.stasiaczek.blogspot.com
---------------------------------------------
Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS
dla mnie na wszystkich tych zdjęciach najgorsze jest właśnie światło. wyglądają jakbyś przyciemniał zdjęcia na -2EV mniej więcej, siłą rzeczy kolory są bure i przydymione i nawet przesadne dodanie saturacji tego nie ratuje.
Gdyby nie to, oraz bardzo głębokie cienie, to sytuacyjnie mogło być bardzo ciekawie. Ale nie jest..
Napisz Sylwek jak bardzo się pomyliłem
P.S> Zresztą, jak popatrzeć dokładnie, to na jedynce widać gdzie kończy sie cień ślepowrona![]()