Strona 47 z 123 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 1222

Wątek: [fotosc] "PTAKI"

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Aleś zaszalał. Twój upór i konsekwencja przynoszą efekty
    Świetna seria.

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Piękne zdjęcia, właśnie rozwiały mi się wątplwości jakie tele kupić, by fotografować przyrodę (szczególnie ptaki), czy Sigmę 50-500 , czy Canona 70-200 L4+TC 1,4, czy stałkę 400/5,6L. Teraz już wiem. Tylko stałka. Już nawet znalazłem na ceneo.pl za 4680.:-D
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Taa jasne, bo to przeciez kazdy wie ze wystarczy kupic stalke zeby takie zdjecia same z siebie sie robily

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Nie twierdzę, że zakup obiektywu powoduje iż zdjęcia robią się same. Chciałem tylko stwierdzić, że chcąc być w pełni zadowolonym z tego co się robi trzeba mieć też dobry sprzęt (bo czasem nawet najlepsze chęci i umiejętności mogą niewiele dać).8)
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Albo wrecz przeciwnie, dobry sprzet moze doprowadzic do frustracji, na zasadzie "co jest do cholery, mam taki sam obiektyw a jemu te zdjecia wychodza jakies lepsze".

Ciekaw jestem czy w ogole bysmy zauwazyli roznice, gdyby powyzsze zdjecia byly wlasnie robione roznymi obiektywami.

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

pazurek ; zdjecie 1 i 2 robione bylo 200mn tak ze nie tylko dluga lufa wystarczy , nawet jakbys mial i 600mn to nie zrobisz dobrego zdjecia ptakom

pitek , stanowczo polecam ta stalke 400mn , bo warta jest tych pieniedzy

Miasto
    Kraków

Domyślnie

no mnie akurat nie o dlugosc ale o jakosc chodzilo i obiegowe przekonanie ze jak sie ma biale szklo to wychodza z niego wylacznie wybitne zdjecia.

dobrze wiem ze nawet majac 400+crop trzeba byc naprawde blisko zeby miec takie kadry.

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

nie chce sie chwalic , ale wiekszosc zdjec ostatnio prezentowanych przezemnie , to sa pelne klatki , te z 200mn sa ciete , a to tylko temu ze nijak mi to wyszlo , nie zmiescila mi sie cala w kadrze , a szkoda bylo taka akcje do kosza wywalic , dochodze czasami do wniosku , ze 200mn jest zupelnie dobrym obiektywem do ptakow
    poprzednie moje zdjecia byly robione 300mn f/4 L + TC 1.4 i nie sa tak ostre jak te , tak ze nie biore teraz nawet tego obiektywu w reke a robilem tak samo na statywie a tez nie mozna powiedziec ze ta 300mn jest slabym obiektywem , widzialem gdzies tu fotki , ktore byly robione takim samym zestawem jakim ja mam , i jest niebianska roznica

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

W zwiazku z tym , ze jutro jest ten dzien , dla wszystkich zycze slodkiego i milrgo dnia Walentynkowego nawet i te kaczuszki z tego dnia musza skorzystac
    Kaczor trzymal kaczuszke za grzywe . po to zeby mu nie uciekla , widocznie taki u nich zwyczaj jest

wszystkich jeszcze raz pozdrawiam

Coś już napisał

Domyślnie

Już raz to widziałam w parku na żywo, faktycznie trzyma, a kaczka po tym była taka otumaniona, leżała na płasko na trawie, biedna....

Strona 47 z 123 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów