Strona 29 z 123 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1222

Wątek: [fotosc] "PTAKI"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Ptaku, Rafale - ale Piotr Łatecki chyba nigdzie nie napisal, ze wszysktie zdjecia są robione w naturze wolnej
    ale tez nie napisał ze wiekszosc zdjec to woliera, jeno kilka slow o pieknie przyrody polskiej, mógl zaznczyc ze Ustron i Kadzidlowo , to te zakatki ktore naprawde warto odwiedzic.

Zreszta sam wiesz, ze zyja tacy zawodowcy, co tez robia ptaki w niewoli i nie maja obiekcji piszac ze polowali na nie miesiace
    Wiem ze sa tacy, ale przynajmnie niektórzy podpisuja pod zdjeciem "warunki kontrolowane"

A co do strony Łateckiego i fotek to jest to dobry przyklad na porwnanie jakosci technicznej zdjec z tymi autora wątku Bo od tego sie zaczęło...
    Abstrachujac od strony technicznej, dla mnie zdjecia Pana Łateckiego to jedna wielka lipa. Nie jest dla Ciebie tajemnica to, ze mielismy od zawsze troszke inne zdanie w temacie lipy w ptasich zdjeciach.

Pozdr
    rafał

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Ten tego może by któryś z modów zrobił z tego bużliwego podwątku oddzielny wątek bo ten wątek to galeria kolegi fotosc a tu juz troszkę żeśmy odeszli od jego zdjęć..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Domyślnie

Abstrachujac od strony technicznej, dla mnie zdjecia Pana Łateckiego to jedna wielka lipa. Nie jest dla Ciebie tajemnica to, ze mielismy od zawsze troszke inne zdanie w temacie lipy w ptasich zdjeciach.
    Ptaku mozesz jasniej o tej lipie co jest w tych fotkach i jakie błedy popełnia twoim zdaniem Pan Łatecki nie mowie o tych fotkach ptaków z niewoli czy kontrolowanych ??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Ten tego może by któryś z modów zrobił z tego bużliwego podwątku oddzielny wątek bo ten wątek to galeria kolegi fotosc a tu juz troszkę żeśmy odeszli od jego zdjęć..
    Kazdy uzytkownik ma pelna wladze (rekami moderatorow) we wlasnym watku galeriowym.
    Na zyczenie autora watku - mozemy wyczyscic. Bez jego zyczenia - nie wtracamy sie, chyba ze byloby jakies razace zlamanie regulaminu, bluzgi itp.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

przepraszam że się wtrącam ale moim (IMHO) zdaniem ptaszek powinien wyglądac mniej więcej tak

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

prade mowiac to ja rozpetalem to i niech wszystko zostanie tak jak jest ,ale caly czas uwazam ze jak moje fotki sa dla kogos knotami to niech chociaz to uzasadni w czym jest problem,co jest zle zrobione,i gdzie motkwic blad w mich fotkach
    czlowiek caly czas sie uczy na bledach U mnie w przeciwienstwie do kolegi iczka nie ma kto podpowiadac ,ja nie jestem wsrod zawodowcow ptasich tak jak on byl i moje ptaszyska wszystkie sa z natury,wolnosci focone a nie w schroniskach ,tak ze tez jest w tym troche roznicy
    Ja sie jeszcze ucze i jeszcze dlugggggo sie bede uczyl

Zaibatsu czy mozesz powiedziec jakimi narzedziami to robiles????
    Ostatnio edytowane przez fotosc ; 06-07-2006 o 19:22

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc
    Zaibatsu czy mozesz powiedziec jakimi narzedziami to robiles????
    a to była cała mieszanka najpierw krzywe potem levelsy mieszanie kanałów History Brush + 2 filtry wyostrzające cała operacja trwała ok 5 minut mozna podobne zrobic na maskach ale więcej czasu to zajmuje. Kiedyś jak znajdę czas może załozę jakiś wątek o retuszu. Pozdrawiam i życze wiecej ptaszków

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu
    a to była cała mieszanka najpierw krzywe potem levelsy mieszanie kanałów History Brush + 2 filtry wyostrzające cała operacja trwała ok 5 minut mozna podobne zrobic na maskach ale więcej czasu to zajmuje. Kiedyś jak znajdę czas może załozę jakiś wątek o retuszu. Pozdrawiam i życze wiecej ptaszków
    wiec daj mi znac

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OK jak coś wystrugam to się odezwę.

Coś już napisał

Domyślnie

w czym jest problem,co jest zle zrobione,i gdzie motkwic blad w mich fotkach?...
    W zasadzie odpowiedzi już masz wcześniej podane ale kilka moich uwag może się przyda.
    Czasami na zdjęciach ucieka ci trochę ostrość do przodu na innych w tył popracuj spokojniej nad focusem. Jednak pomimo to na zdjęciach brakuje ostrości, może masz taki zestaw który źle ostrzy - zapodaj oryginanego RAW'a .
    Na wielu zdjęciach zauważyłem cień pod ptakiem a więc problem złej jakości światła często wynika z nieodpowiedniej pory wykonania zdjęcia. To że ptaki nie uciekają na twój widok nie znaczy że można iść na łatwiznę.
    Co do ujęć małe ptaszki czasem pokazujesz według mnie za bardzo od dołu, one często mają ładne skrzydła dobrze jest je pokazać. Tu masz przykład - http://www.photo.net/photodb/folder?folder_id=442520.
    ...CEDAR...
    czy on był fotografowany zza siatki ogrodzeniowej ??

Strona 29 z 123 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów