Strona 23 z 123 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1222

Wątek: [fotosc] "PTAKI"

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    fotosc - przeglądnałem Twoje zdjecia w tym wątku i przede wszystkim, ich poziom techniczny woła o pomste do nieba
    Mieszkasz w rejona swiata, gdzie robienie takich zdjec nie nasparza zbytnich problemow, nawizjmy to , behawioralnych. Bo ptaki same włazą Ci w kadr.
    Wiec skoro juz Pan Bóg dal ci te mozliwsoc to prosze nie psuj piekna tych ptakow przez slabosc techniczna.
    Wiekszosc fot jest niesotrych do bólu, wiekszosc ciagnietych z kadru albo calkowicie zle obrobionych. Az serce sciska zal.
    Juz nie bede wspominal, ze masz podtsawowe problemy z kompozycja zdjec i kadrowaniem.
    Prosze, skup sie troche, poczytaj cos o kompozycji obrazu, bo naprawde tkwisz w samym srodku potencjalu przyrody, ktory dotychczas marnujesz. Pioruny powinny walić wokół ciebie w mysl staropolskiego powiedzenia: "... widzisz a nie grzmisz.. "

Szczerze lubie wiec sie nie obrażaj.

pzdr i powodzenia

a moze tak konkretnbiej co jest zle
    ja uwazam ze one sa juz dobre ,a jesli sa zle to psute przezemnie na ps co nie jestem tego swiadom
    ogladalem zdjecia moje w raw u kolegi i sa dobre wiec niesadze ze brak im jest ostrosci

a i jeszcze jedno
    trzeba przypilnowacx ptaka ,on do mnie nie przylecia ze duzo czasu mam na warowanie na niego to nie znaczy ze one lataja w kolo mnie

Domyślnie

fotosc - przeglądnałem Twoje zdjecia w tym wątku i przede wszystkim, ich poziom techniczny woła o pomste do nieba
    Mieszkasz w rejona swiata, gdzie robienie takich zdjec nie nasparza zbytnich problemow, nawizjmy to , behawioralnych. Bo ptaki same włazą Ci w kadr.
    Wiec skoro juz Pan Bóg dal ci te mozliwsoc to prosze nie psuj piekna tych ptakow przez slabosc techniczna.
    Wiekszosc fot jest niesotrych do bólu, wiekszosc ciagnietych z kadru albo calkowicie zle obrobionych. Az serce sciska zal.
    Juz nie bede wspominal, ze masz podtsawowe problemy z kompozycja zdjec i kadrowaniem.
    Prosze, skup sie troche, poczytaj cos o kompozycji obrazu, bo naprawde tkwisz w samym srodku potencjalu przyrody, ktory dotychczas marnujesz. Pioruny powinny walić wokół ciebie w mysl staropolskiego powiedzenia: "... widzisz a nie grzmisz.. "

Szczerze lubie wiec sie nie obrażaj.

pzdr i powodzenia

I takim CIe Piotrze lubie

P.S.
    A TY skończyłes z przygodą ?

Pozdr
    rafał gawełda

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotosc
    a moze tak konkretnbiej co jest zle

przeciez jest jak byk napisane!
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

wiekszosc tych zdjec jest pelna klatka a i ostrosc tez na nich jest
    Uwazam ze po prostu sie przyzwyczailiscie do tego aby mi juz zwracac uwage Ogladalem swoje fotki u kolegi i one sa ok i dlatego je pokazalem,ale patrze ze dalej niby w nich jest cos nie tak ale tylko w waszych oczach

po prostu zazdroscisz spotkania z tymi ptakami bo w zyciu nie spotkasz sie z nim i nie podejrzysz jak on je moze dlatego uwazasz ze sa zle Na innych galeriach sa dobrze oceniane a tu ........................ probujesz z nich zrobic knoty ,ale ja mam to gdzies

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

moze na tamtych forach masz oceniane momety jakie zlapales a nie jakosc zdjecia.
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

po prostu zazdroscisz spotkania z tymi ptakami bo w zyciu nie spotkasz sie z nim i nie podejrzysz jak on je moze dlatego uwazasz ze sa zle Na innych galeriach sa dobrze oceniane a tu ........................ probujesz z nich zrobic knoty ,ale ja mam to gdzies

Nie rob nam tu z forum plfotowego poziomu dyskusji, prosze .
    Zamieszczasz zdjecia publicznie wiec badz przygotowany na krytyke i pozytywna i negatywna.
    Reakcja takimi slowami jak wyzej, w takim tonie, swiadcza wlasnie o braku przygotowania na krytyke, "a bo gdzie indziej chwala" i niepochlebna opinie taka reakcja sobie budujesz.

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    moze na tamtych forach masz oceniane momety jakie zlapales a nie jakosc zdjecia.
    nie tylko akcje ,moment ale rowniez i jakosc zdjecie
    no i jak wyzej juz napisalem ogladalem swoje fotki w innym kompie i z zawodowcem fotograficznym no i ostrosc oraz kadr jest dobry ,no na niektorych fotkach ze 160 zdjeckadr byl zly i ostrosc uciekla vi te foty zostaly odrazu usuniete
    jedynie co mozna mi zazucic to obrobke graficzna bo je sam obrabialem ,ale nie mozesz mi powiedziec ze one sa wszystkie do du... bo wiem o tym ze to jest nieprawda

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nie rob nam tu z forum plfotowego poziomu dyskusji, prosze .
    Zamieszczasz zdjecia publicznie wiec badz przygotowany na krytyke i pozytywna i negatywna.
    Reakcja takimi slowami jak wyzej, w takim tonie, swiadcza wlasnie o braku przygotowania na krytyke, "a bo gdzie indziej chwala" i niepochlebna opinie taka reakcja sobie budujesz.

jestem przygotowany na krytyke i opinie ,ale jesli mozna to prosze szczegolowo co i gdzie sie w zdjeciu nie podoba i jest zle zrobione ,w ten sposob czlowiek sie uczy ,a nie ze wszuystkie zdjecia sa do bani !!! usasadnij dlaczego i co sie w nich komus nie podoba ,po to abym uwazal na przyszlosc jak robic fotki
    uwazam ze po to jest forum i po to sie pokazuje fotki aby bardziej nabrac doswiadczenia Uslyszem podpowiedzi,porady a nie sa zle
    a jak juz sa zle to uzasadnij prosze

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Sprobuje konstruktywnie, choc przy tym poziomie dyskusji ("zdjecia sa super, nie znacie sie") to dosc trudne Byc moze masz problem z tworzeniem miniaturek na potrzeby forum - widze na tych zdjeciach sporo przesadnego USM. Wystaw moze gdzies pelna klatke tego zdjecia: http://img163.imageshack.us/img163/3873/b42a78149nn.jpg (tu jest to chyba najbardziej widoczne) wtedy bedzie mozna zobaczyc czy to to, czy nie.

Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

jak ktores zdjecie jest zle zrobione i komus sie ono nie podoba to niech uzasadni dlaczego
    ja tak robie i oczekuje tego samego

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Sprobuje konstruktywnie, choc przy tym poziomie dyskusji ("zdjecia sa super, nie znacie sie") to dosc trudne Byc moze masz problem z tworzeniem miniaturek na potrzeby forum - widze na tych zdjeciach sporo przesadnego USM. Wystaw moze gdzies pelna klatke tego zdjecia: http://img163.imageshack.us/img163/3873/b42a78149nn.jpg (tu jest to chyba najbardziej widoczne) wtedy bedzie mozna zobaczyc czy to to, czy nie.
    jaki format ma byc tej fotki i jak ja umiescic???

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

jaki format ma byc tej fotki i jak ja umiescic???
    RAW Albo JPG prosto z aparatu, a w najgorszym razie to, co bylo przed przeskalowaniem w dol na potrzeby forum.

Strona 23 z 123 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów