to nie chodzi o kamienie. jak dla mnie jakość, kolory itp tego oryginalnego sa dużo lepsze od końcowego (poza kaderm)
to nie chodzi o kamienie. jak dla mnie jakość, kolory itp tego oryginalnego sa dużo lepsze od końcowego (poza kaderm)
Najbardziej podoba mi sie "heron 2"![]()
Systemem plusowo/minusowym bo tak łatwiej zebrać mysli :-P
+ ładne tło
+ obicie w wodzie ptaśka
+ ogólnie zdjęcie jest bardzo dynamiczne (przynajmniej dla nie :-P), ptak
wygląda jakby sie gdzieś skradał.
- troszke bym przekadrował, tak żeby nie było widać tej gałązki po prawej
stronie i głowa ptaka była by w mocnym punkcie
- takie troche odnosze wrażenie że głabia ostrości nie obejmuje grzbietu
ptaka, ale mozę to moje tylko wrżenie
- pierwszy raz widze ptaka z pomarańczowym okiem :-P
witam w niedzielny wieczor
mile widziane komentarze
kadr i moment swietny, fajnie zlapane, moze dal bym ciut nizej (obciol troche z gory), a jakosc niestety jak na wiekszosci :-(
Bardzo ładne ptaki. Widać postęp, ale moim skromnym zdaniem zdjęcia nadal wymagają więcej pracy od strony technicznej. Nie mówie tutaj o usuwaniu gałązek z kadru, ale o ostrości, której miejscami brakuje lub jest bardzo nienaturalna z powodu obróbki w ps. Nie pszesadzaj z wyostrzaniem bo widać to chwilami na krawędziach i ptaki zaczynają wyglądać jakby były wklejone w tło.
Ogólnie gratuluję wytrwałości, pasji i czekam na więcej zdjęć w jeszcze lepszej jakości. Pozdrawiam.
Zamieszczone przez Wywiur
no tak ten typ ma![]()
fotosc - przeglądnałem Twoje zdjecia w tym wątku i przede wszystkim, ich poziom techniczny woła o pomste do nieba![]()
Mieszkasz w rejona swiata, gdzie robienie takich zdjec nie nasparza zbytnich problemow, nawizjmy to , behawioralnych. Bo ptaki same włazą Ci w kadr.
Wiec skoro juz Pan Bóg dal ci te mozliwsoc to prosze nie psuj piekna tych ptakow przez slabosc techniczna.
Wiekszosc fot jest niesotrych do bólu, wiekszosc ciagnietych z kadru albo calkowicie zle obrobionych. Az serce sciska zal.
Juz nie bede wspominal, ze masz podtsawowe problemy z kompozycja zdjec i kadrowaniem.
Prosze, skup sie troche, poczytaj cos o kompozycji obrazu, bo naprawde tkwisz w samym srodku potencjalu przyrody, ktory dotychczas marnujesz. Pioruny powinny walić wokół ciebie w mysl staropolskiego powiedzenia: "... widzisz a nie grzmisz.. "![]()
Szczerze lubie wiec sie nie obrażaj.
pzdr i powodzenia