Piekne zdjęciaIm dłużej siedzę na CB tym bardziej przekonuję się do fotografii ptaków
![]()
Piekne zdjęciaIm dłużej siedzę na CB tym bardziej przekonuję się do fotografii ptaków
![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Zachęcam Cię serdecznie! Zwróć uwagę Paenko, że reprezentacja fotografii przyrodniczej to najmniej kłótliwe towarzystwo na CB![]()
zachecam , choc zaznaczam ze duzo czasu i cierpliwosci trzeba miecno i bywaja dogryzki , ze w ZOO lub w parku focone , a czlowieka czasami ch...trafia jak jakis tam czas poswiecil na zwierzynme , nie poszedl do pracy , bo pilnowal az sie pokaze , a tu ci ktos pisze ze fotka z ZOOpochodzi , az sie nie chce czasami pokazywac zdjec , co juz nie wsp[omne ze zniecheca juz ten temat focenia
moze mniej interesujace jak poprzednie , no ale jak by nie patrzec to to szuflada
Ostatnio edytowane przez fotosc ; 11-12-2008 o 19:31
Jak nie, jak tak!
Ślicznie ubrana! Spódniczka kość słoniowa, takaż apaszka, do tego szafirowa bluzka i złota biżuteria! Elegancja i gust najwyższych (nomen omen) lotów!
Czapla z rybka bardzo mi sie podoba, czapla w locie nie jest moze ostra ale chcialbym zeby mi takie wychodzily, perspektywa ujecia ptaka za to prawie idealna. Jutro ide trenować panoramowanie wg Twoich sugestii (AL SERVO, aktywne wszystkie punkty AF i wlić seriami) moze cos wyjdzie.
Źle się czuję jak sobie nie popstrykamwww.stasiaczek.blogspot.com
---------------------------------------------
Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS
Gdybym tylko lufę odpowiednia miała, mam jedynie 200mm...do tej pory tylko rybitwy nie uciekałyi dały się sfotografować.
Gdybym mial D3x i worek pelen najlepszych szkiel to taaaakie zdjecia by mi wychodzily...
No i co z tego ze 200mm? Wiekszosc moich zdjec czapli jest robiona wlasnie na 200mm, czasem na 300 jak chce jakis szczegol pokazac. Tutaj chodzi o zasiadke, o to jak sie zamaskujesz a nie jaka lufe masz. Zaloze sie ze gdybym dal Ci 600mm czy 500mmt o po pierwsze nie wiedzialabys jak to udzwignac a po drugie nie zrobilabys zadnego dobrego zdjecia ( nie jest to wycieczka osobista) ! W zdjeciach ptakow NIE chodzi o to KTO JAKA MA LUFE!!!!
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
200mm+ czatownia i masz super przyrodnicze fotki
FOTOGRAF dobrze napisal , najwazniejsza rzecza przytym temacie fotografii jest przygotowanie sie odpowiednio ,tzn, czatownia +karma dla ptaszkow + paatyczek i potem tylko dogladanie wszystkiego , aby ptactwo mialo co jesc
duzo ludzi robi zdjecia z podchodu (spacer ) ale w tym wlasnie przypadku zawsze cos nie wyjdzie , bo zdjecia najczesciej sa robione z reki , tlo nijakie , ostrosc czesto jest tam gdzie nie powinna byc itp , no ale kazdy foci tak jak lubisa ludzie gdzie nie usiadza w jednym miejscu 3h lub nawet wiecej
![]()
Nie rozumiem twego krzyku i uniesienia. Bardzo mi miło, że tak wierzysz we mnie...na pewno nie była to wycieczka osobista.
Podobno tu towarzystwo miało być spokojniejsze.
Nie znam się kompletnie na fotografii przyrodniczej i technikach w nich wykorzystywanych i nigdzie tego nie sugerowałam. Jednak moje 200 mm niestety nie należy do najcichszych obiektywów a przy mojej wadzie wzroku raczej bez automatu ciężko będzieDźwięk jak z kałasza...tutututuu tutututu tutu ;p
Ostatnio edytowane przez Paenka ; 12-12-2008 o 01:47