Tak więc spróbuję wykonać podglądowe fotografie jutro lub w sobotę w ciągu dnia, wydaje mi się jednak, że jest z nim wszystko okej, ponieważ wykonuje on również poprawne, nierozmazane fotografie, a chyba jakby miał być uszkodzony, to wówczas wszystkie robiłby źle? W każdym razie sprawdzę to i dam znać. Czy wykonać zdjęcia zarówno w ciągu dnia, jak i wieczorem przy gorszych warunkach oświetleniowych?
Rzeczywiście zdjęcie bramkarza jest rozmazane w dolnej części, więc można byłoby się do niego również przyczepić. Chcę jednak dążyć, rzeczy w przyszłości takie zdjęcie wyszło idealne, stąd wszystkie moje pytania.
ISO - powinienem robić więc zdjęcia na niższym ISO, aby później samemu obrobić je w programie? To samo nawet w przypadku, kiedy wówczas na mniejszych wartościach wychodzi ono przyciemnione? Jakich wartości starać się nie przekraczać?
Czas - oceniliście, że 320/400s to za długo. Nie schodzić więc poniżej 1/640?
Jeśli chodzi o AF i tryby. Na obiektywie głównie korzystam z przełącznika na tryb AF, stabilizer z kolei jest na trybie 1, oczywiście stabilizacja jest włączona, fotografuję głównie obiekty oddalone dalej, więc korzystam głównie z trybu 3m w zwyż. Jeśli chodzi o funkcje w aparacie. Początkowo robiłem zdjęcia automatycznie na trybie sportowym, dopiero po jakimś czasie przestawiałem na "M" i w ramach samonauki ustawiałem wartości w zależności od warunków ręcznie. Jako pozycję ostrzenia wybrany mam tylko środkowy kwadrat, z kolei teraz widzę, że zdjęcia robiłem głównie na metodzie ostrzenia "AL FOCUS". Mam ustawioną serie zdjęć i w niej są momenty, że da się wybrać spośród 4-5 zdjęć jedno w miarę ok, ale są momenty, że żadne nie będzie ostre.