Wydaje mi się, że @Eberloth żartowałJest trochę osób, w tym przynajmniej jedna tu na forum, która strasznie hejtuje ten aparat. Jak poczytasz te posty, to chyba nie ma gorszego sprzętu
A reszta (w tym ja) po prostu robi zdjęcia i jest mega zadowolona z tego body.
Faktem jest, że praktycznie nie używam najszybszego trybu migawki i głównie w serii mam ustawioną prędkość na środkową (czyli 15 kl./s), ale jeśli miałbym szacunkowo określić procentową skuteczność AF w tym body (piszę szacunkowo, bo jestem z niego tak zadowolony, że nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić konkretne i rzetelne pomiary), to strzeliłbym, że będzie to coś ok. 85% zdjęć trafionych idealnie w punkt, z 10% z akceptowalną ostrością (za czasów lustrzanek powiedzielibyśmy, że to bardzo ostre zdjęcia) i z 5% do kosza. I w przypadku tych do kosza, to zazwyczaj operator sprzętu jest winny (czasami zaczynam strzelać nie dając puszce ani ułamka sekundy na ustawieni ostrości). Nie mam pojęcia, skąd wziąłeś te swoje dane, ale dla mnie to kosmos i liczby wzięte kompletnie z czapy, kompletnie nie odzwierciedlające stanu faktycznego. Już to również gdzieś pisałem, że nie mam pojęcia dlaczego, ale skuteczność AF mam lepszą w R7, niż w R6mk2, choć i z tym drugim już się bardzo polubiliśmy
![]()