Pokaż wyniki od 251 do 260 z 357

Wątek: RF 100-500 f/4.5-7.1 L IS USM

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: RF 100-500 f/4.5-7.1 L IS USM

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Jakiś zacisk, coś jak Manfrotto tylko pewniejszy i mniej wrażliwy na zużycie.
    mocowanie arca jest zupełnie ok gdyby tylko wszyscy spełniali jakieś normy bo to chyba powinno mieć jakieś standardowe wymiary mam platformę z obśmiewaną śrubką - działa zawsze bo śrubką mozna dokręcić tak daleko jak trzeba, mam platformę z dźwignią no i niestety mam dwa lub trzy standardy mocowania arca - na klatce smallriga, na stopie leofoto i małe płytki fotopro (są bardzo małe dlatego je używam) - każde mocowanie arca (tzn. płytka) jest inne i trudno ustawić dźwignię tak aby mocowała jednakowo mocno stopę, klatkę czy małą płytkę fotopro i to jest jedyna wada standardu arca - brak standardu - za kiwające się płyki manfrotto dziękuję, już używałem i nie chciałbym się cofać a na koniec dodam że nawet manfrotto było zmuszone zaproponować płyki w "standardzie" arca do swoich głowic bo to standard znacznie popularniejszy niż jego własne rozwiązania, niestety wyszło jak zwykle tzn. był to "standard" arca pasujący tylko to głowic manfortto
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 11-12-2024 o 23:38
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów