https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork
R5 w trybie migawki el. ma stałą prędkość 20kl/s. wolniejsze tryby są dla migawki mechanicznej. Dopiero R5II ma możliwość dowolnej regulacji ilości klatek/s w każdym trybie.
Jest wybór zapamiętywania zmian w "C" lub każdorazowy powrót do poprzednich ustawień- pogrzeb trochę w menu.
w trybach C1, C2 ... można ustawić czy zmiany podczas pracy mają robić update ustawienia C1, C2 .... czy nie mają - jak nie mają robić to przy następnym włączeniu jest ustawione to co było oryginalnie ustawione, a nie chwilowe zmiany podczas pracy - tak to działa w trybie foto, jak mniemam w video powinno działać identycznie
trzeba przestawić Auto update set. na enable - ale jak się głębiej zastanowić to chyba bym nie przestawiał taki reset do defaulta ma chyba jednak większy sens
EOS 3, 5D, R5
Dziękuję, o takie wskazówki chodziło.
Co może być przyczyną, że po ustawieniu szybkiej serii zdjęć + (H+), ikonka nie świeci się na zielono co według instrukcji daje 9 zdjęć/sek. Podpięty obiektyw to RF100-500, oryginalny akumulator LP-E6NH w pełni naładowany stan zużycia 3/3, czas naświetlania krótszy niż 1/1000.
Wg AI sprawdź:
Battery level
Temperature
Flicker reduction
Shutter speed
Aperture value
Subject conditions
Brightness
AF operation
Type of lens
Use of flash
Electronic shutter
Ostatnio edytowane przez adawro ; 16-04-2025 o 21:13
R3 + RF85LDS
Ostatnio edytowane przez Lukas87 ; 16-04-2025 o 21:34
R6 II + R | RF 24-70 f/2.8 + RF 50 f/1.8 + EF 70-200 f/2.8 IS II
W sumie to chodzi o brak zielonej ikonki, seria działa tylko czy jest to 12 czy 9 klatek to nie wiem :-). Dzisiaj akurat miałem możliwość po dłuższej przerwie wyjść w teren i pofotografować, sprawdzałem wszystkie ustawienia o jakich piszą w instrukcji, które niby powinny być spełnione i ikonka jak była biała tak jest.