Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
Stary serio? Zmienić system dla szkła o tak specyficznych parametrach? Nie wiem co robisz w życiu, ale zazdroszczę Ci bardzo, że stać cię wywalać dziesiątki tys na hobby.
Nie zmieniałbym systemu, tylko kupił A7IV (już przeboleję obróbkę kolorów i brak 4k/120) i tą Sigmę jeśli będzie jakkolwiek rozsądna cenowo. A jeśli będzie miała wbudowany TC to pozamiatane. Aczkolwiek wątpię w tą Sigmę bo wtedy Sony nikt nie kupi, a oni na to nie pozwolą. Ale kto wie.. poczekam zobaczę.

Canon do 200mm rządzi, i tak czy siak zostałbym z tym co mam teraz. Powyżej 200mm zauważalnie odstaje w szkłach za konkurencją, a już na pewno jeśli chodzi o ceny.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
Jeśli byłoby go stać, kupiłby RF400 2.8
stać mnie, ale szkoda mi tyle kasy
po rykowisku, gdzie wszyscy mieli 400 2.8 w takiej czy innej wersji, mocno się napaliłem, ale na szczęście przyszło otrzeźwienie, bo nie mam uzasadnienia na taki wydatek

--- Kolejny post ---

z tym ISO 200 to jest doszukiwanie się dziury w całym, a efekt finalny jest raczej nie do odróżnienia dla oka, jeśli w serii 100 fot z wycieczki część jest na 100 a część na 200, dlatego nie przykładam do tego załamania kompletnie żadnej wagi, ot ciekawostka techniczna dla onanistów i tyle