Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    też się obawiałem tego tematu bo wieszanie się ogólnie bezluster jest często poruszane - używam R5 od roku, więc stosunkowo krótko, optyka EF (głównie Elki ale podepnę tez raz na ruski rok rybę 15mm, z obcych jedynie S50A), przelotka najprostsza firmowa canona (czyli kawałek gazrurki ze stykami za 500 stów co to chińczyk zrobi taką samą za pięć dych bez grosza) nie zawiesił się ani razu, firmware najnowszy, jak kupiłem to firmware też był jakiś stosunkowo nowy (ale nie najnowszy bo upgrajdowałem na dzieńdobry), karty cfexpress sandisk 256GB i ostatnio angelbird 500GB (nie wiem co jest istotne) - ale jak piszę mam pewnie najkrótszy okres używania na jakieś sensowne statystyki więc może ktoś jeszcze - bo to ciekawy temat.
    Pilnowanie najnowszego softu w bezlustrach to ważna sprawa. Każdy nowy fw ma te tajemnicze "general improvements" - czyli przeróżne bug'i, do których firmy się oficjalnie nie przyznają - właśnie wypadki wieszania się itp. Ja zawsze staram się mieć najnowszy FW - wcale nie ze względu na "ficzery" ale właśnie stabilność.

Nie ma co się oszukiwać. Dziś nie ma softu bez błędów. W szczególności jeżeli za jego pisanie biorą się firmy, który nie mają specjalnie dużego doświadczenia. Bo soft w DSLR to nie soft ;-)

p,paw
    Ostatnio edytowane przez pawel.guraj ; 01-08-2023 o 13:12
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Uprawnienia umieszczania postów