A wystarczyło spojrzeć w moją stopkę. Jak wół widnieje w niej zapis, że cały czas korzystam z sytemu Canona z mocowaniem FD/FL. Śmiem twierdzić i nawet mogę się założyć o pifffo, że mam pełniejszy system CANONA od niektórych obecnych na C-B osób uwzględniając fakt, ż do Canona F1 New (model zapewne Tobie bliżej nieznany) posiadam: AE Motor Drive FN , dwa wymienne pryzmaty: standardowy oraz AE Finder FN, wymienne matówki z pomiarem uśrednionym i punktowym, obiektywy pokrywające zakres ogniskowych od 24mm do 200mm, czyli FD 24mm f2.8, FD 28mm f2.8, FD 50mm f1.4, FD 35-70mm f4, FD 200mm f2.8, Tokina AT-X Macro 90mm F2.5, Carl Zeiss Sonnar T* 135mm f2.8, Takumar 50mm f1.4, Pentacon 50mm f1.8, Helios 44-2 58mm f2, telekonwertery TCx 1,4 i x2, obracany wizjer kątowy, lampę pierścieniową zakładaną na obiektyw, lampę błyskowę CANON SPEEDLITE 155A, mieszek pośredni Makro M42, pierścienie pośrednie M42, adaptery na mocowania FD/M42 , Leica , M39.
Jako że krytyka podobno jest przyjmowana z uprzejmości poinformuję, że dzięki takim właśnie wpisom (jak Twoje powyżej) zapytania dotyczące wyboru sprzętu przenoszą się na PW oraz Messengera FB ponieważ pytający boją się publicznie pisać na C-B o tym, że zmienili, zmieniają, lub będą zmieniać system Canona na inny. Forumowe Nikono-Sono-PanasoFobie oraz powyższe docinki skutecznie ich odstręczają od publicznych zapytań w takich kwestiach. To jest właśnie patologia.