Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Tylko wężyk na drucie nie wymaga jakiejkolwiek zmiany ustawień, grzebania w menu itp - podłącza się go i działa jak spust.
    Swoją drogą jak sobie wyobrażasz aplikację pozwalającą na wciśnięcie przycisku do połowy
    Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    no własnie z tym jest problem - są tacy co mają odłączony AF od spustu, dziwne ale są tacy - różni ludzie z różnych powodów - u mnie jak naciskam spust na wężyku lub normalnie to ostrość jest już ustawiona i nie ma potrzeby żeby aparat ponownie ją ustawiał, co więcej najczęściej się jej nie daje ustawić - więc po jaką cholerę aplikacja usiłuje mi ustawić ostrość jak naciskam zdanie migawkę? spust tego nie robi, wężyk tego nie robi, pilot tego nie robi, a aplikacja robi - ktoś nie ogarnia aparatu i jego ustawień (aparaty są troche bardziej skomplikowane niż telefony komórkowe) - zdalne wyzwalanie ma działać jak spust a nie filozofować skoro mój spust nie uruchamia AF to aplikacja ma również nie uruchamiać AF - tylko tyle i aż tyle - naciskanie do połowy nie jest moim problemem
    Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Czyli aplikacja chyba działa jak zdalny wyzwalacz na podczerwień Canon RC1
    pewnie kogoś pominąłem ale dzięki za odzew bo to prowokuje do jakiejś rozkminy moich wysublimowanych problemów, długo mi zeszło ale znalazłem moment czasu i pochyliłem się jeszcze raz nad wężykiem, wyzwalaczem ir i aplikacją bo mój oryginalny (czyli nie kundel) węzyk za kupę kasy z najbadziej idiotyczną wtyczką jaką widziałem (jedyna zaleta że we wszystkich moich korpusach ta wtyczka jest taka sama) chyba całkowicie wyszionął ducha, znaczy ta wtyczka (która jak kazdy widzi działać sensownie długo nie ma prawa) padła - a teraz podsumowanie
    1. wężyk jak działa to działa poprawnie (w przypadku gdy af został odpięty od spustu i przypiety na af-on) tzn. nie wlącza af po naciśnięciu przycisku
    2. wygrzebałem ira i kupiłem bateryjkę - ir remote działa tak samo jak wężyk (wbrew temu co pojawiło się w wątku) i nie włącza af po naciśnięciu przycisku (jak nie ma af na spuście) - więc działa tak jak powinien - brak programisty i analityka zaskutkował poprawnym działaniem ir remota
    3. aplikacja pozwala na wyświetlenie Af-buttona (obok przycisku spustu) nie wiem czy tak było zawsze bo były jakies aktualizacje aplikacji (jeśli komuś sie nie łączy po aktualizacji to należy usunąć telefon z połaczeń na aparacie i aparat z połączeń na telefonie, sparować ponownie i wszystko zacznie hulać jak burza) co powoduje że jak się naciśnie przycisk spustu to af nie jest wyzwalany (w końcu)

więc odszczekuję moje odszczekiwanie aplikacja może działać prawidłowo - równie prawidłowo jak wężyk czy ir

teraz jeszcze tylko muszę kupić kolejny wężyk z idiotyczną wtyczką bo z aplikacją działa mi tylko R5 lub przetestować pilota ir na pozostałych korpusach
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 15-12-2022 o 15:48
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów