Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    No chyba nie liczysz ze Canon sam stwierdzi że szkła konkurencji działają super na ich aparatach?
    Dokładnie. Co miał powiedzieć?
    Na pewno szkła firm trzecich nie wykorzystują 100% wszystkich możliwości AFu, ale to są raczej jakieś niuanse. Z tego co obserwuję to ludzie zgłaszają problemy tylko przy niektórych obiektywach. U mnie sigmy art 35 i 50 na R działają nie gorzej niż Canony. Trzeba też pamiętać, że najczęściej zestawiamy ze sobą obiektywy klasy L i wspomniane S i T jako ich tańsza alternatywę. Na pewno są sytuacje o krytycznym znaczeniu skuteczności AF w najtrudniejszych warunkach oświetleniowych, czy sprawności w śledzeniu bardzo szybkich obiektów i wtedy warto wybrać droższy oryginał.
    Miłego dnia
    moja www

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Na pewno są sytuacje o krytycznym znaczeniu skuteczności AF w najtrudniejszych warunkach oświetleniowych, czy sprawności w śledzeniu bardzo szybkich obiektów i wtedy warto wybrać droższy oryginał.
    Tak jest każdym systemie. Puszki Sony też lepiej działają ze szkłami od Sony. Choć ze spadkiem FPSów się nie spotkałem, to już z wolniejszym AF tak.
    Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
    Just Impress Me by TPS

Uprawnienia umieszczania postów