Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
mały update - ponoć nasza ulubiona firma ma aż trzy sensory w R5 dwa wewnetrznie i jeden otoczenia - no jestem pod wrażeniem teraz tylko tego użyć właściwie - ponoć nowy firmaware z korzysta z tych sensorów i np. temperatura otoczenia ma wpływać na "szybkość stygnięcia" korpusu - pożyjemy zobaczymy jak mawiają nasi przyjaciele ze wschodu - czyli jeśli jest chłodniej lub dodatkowo chłodzimy korpus to powinien odzyskiwać minuty potencjalnie szybciej - pewnie ktoś to szybko sprawdzi i pewnie ktoś go znowu wsadzi do lodówki żeby sprawdzić czy nagrywa (w lodówce) dłużej.

to wszystko nie zmienia mojego obrazu tego korpusu uważam że to korpus przełomowy i długo nie będzie nic podobnego (znaczy akcji dajemy wszystko co mamy bo czujemy dno pod stopami) z mojego punktu widzenia video to dodatek istotny ale tylko dodatek więc "problem" przegrzewania nie bardzo mnie rusza mogę sie oczywiście pośmiać z polityki naszej ulubionej firmy (co czasem czynię) ale dla mnie to nie zmienia obrazu całości, odbieram ten korpus jako coś jeszcze lepszego i bardziej uniwersalnego niż lustrzanki D810 czy D850 konkurencji.

i jeszcze film w temacie z dość konkretnie gadającym gościem

https://www.youtube.com/watch?v=3bOe...ature=youtu.be
Czyli im bardziej się nagrzał tym krótsza powinna być przerwa bo szybciej sie schlodzi. Gorąca woda szybciej sie ochlodzi i zamarznie niz letnia