Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1960

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Wszędzie na świecie trzeba czekać. Pierwsza partia szybko została wyprzedana a kolejna dostawa pod koniec sierpnia. To już było wiadomo od dawna.

I najważniejsza kwestia. Tamten wątek na forum odnośnie przegrzewania się w menu przy WiFi to jakiś trol. Nic takiego nie ma miejsca! Sprawdziłem. Odpaliłem WiFi, połączyłem się z telefonem, aparat nawet nie jest w menu nawet, non stop na podglądzie, tryb 4k hq. Ciężko wyczuc jakiekolwiek ciepło. Licznik nagrania cały czas pokazuje tyle samo.
    Nie wiem czy trol czy nie.
    Normalnie jest tak że gdy jest połączenie stabilne (WiFi, BT, ..) to moc wysyłanego sygnału jest niska, małe zużycie energii.
    Zużycie energii (moc sygnału) gwałtownie rośnie przy złej transmisji lub próbie/szukaniu połączenia

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 11-08-2020 o 22:08
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Dopiero zaczyna

Dopuszczalna w EU moc nadajnika to 100mW. Nawet po gwałtownym wzroście.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez cybertoman Zobacz posta
    Dopuszczalna w EU moc nadajnika to 100mW. Nawet po gwałtownym wzroście.
    ok.
    No to teraz trzeba by wiedzieć ile energii musi pobrać cały system aparatu z aku by wyemitować "w świat" 100mW informacji.
    To by musieli elektronicy ocenić.

"Strzelam", gdyby 2W to to jest chyba fejk że z powody WiFi/BT następuje gwałtowne przegrzewanie

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 12-08-2020 o 07:45
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów