Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o foto, to od czasów 5d classic właściwie niewiele się zmieniło; jasne, jest lepszy AF, większa rozdzielczość (choć nie, SONY A7sIII ma taką samą :-), właściwie gdyby nie GAS, to pewnie mógłbym przy takim 5d classic, czy 5d mk II spokojnie zostać. W video od tego czasu zmieniło się wszystko, a to kto do czego to użyje i czy tego potrzebuje, to zupełnie inna bajka.
    video to inna bajka ilość danych możliwych do zapisania, kodeki to nadal chyba idzie do przodu, ale foto też idzie do przodu duże rozdzielczości trochę zmieniają temat, AF z wykrywanie oczu czy zwierząt też jakoś to posuwa do przodu, 12/20fps - dla niektórych to mogą być zmiany kluczowe

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    No widzisz! Dotarliśmy do sedna; teraz widzisz dlaczego Canon się przegrzewa :-) To jest po prostu mądra strategia, która ma uchronić klientów przed produkcją przydługich ujęć :-)
    pisałem już o tym w tym wątku parę stron wyżej - nie planuję kręcić 30 minutowych ujęć - dla mnie możliwości video tego aparatu są wystarczające dla mnie video to dodatek ale oczekiwałbym żeby było warte swojej ceny
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 04-08-2020 o 23:27

Uprawnienia umieszczania postów