Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez Ven Zobacz posta
    tak czytam wasze wypowiedzi i ogolnie robi sie niedobrze. bierze na wymioty. A dlaczego ? a dlatego że to jest wciaz aparat fotograficzny a wy biadolicie jakby to byla nieudana kamera.
    Ludzie, nie bądzcie tacy perfidni zeby skupiac sie na tym korpusie tylko pod kątem filmowania ! popatrzcie na inne aspekty i mozliwosci tego korpusu. poki co inny korpus tego nie zaoferowal.
    jestescie zbyt wygodni albo mylicie pojęcia film=foto, chcą krecic te wasze wesela aparatem stworzonym do robienia zdjec. filmowanie powinniscie uznac jako dodatkowa fajna cecha tego produktu A NIE PODSTAWOWA.

Druga sprawa jest taka ze mnostwo ludzi sie tu udziela a dam sobie reke uciąc ze nawet co druga osoba nie kupi tego sprzetu.
    Ja stosuje inna kategorię fotografii - tylko dla przyjemnosci/nie portety itp a sprzet ten oferuje to czego chce i na pewno go kupię.

Generalnie jesli ktos chce wydac 20 tys za aparat co kreci filmy to powinien po prostu te same pieniadze wydac na kamerę ktora jest do tego stworzona.
    Piszesz : sprzet ten oferuje to czego chce i na pewno go kupię.

Mam nadzieję że jeśli kupujesz dla rozdzielczości (45 Mpix) to jesteś świadom że jest (jeszcze) niewiele (najczęściej najnowsze) obiektywów które pozwalają na osiągnięcie takiej rozdzielczości/ostrości na zdjęciach.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 15-07-2020 o 21:36
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Piszesz : sprzet ten oferuje to czego chce i na pewno go kupię.

Mam nadzieję że jeśli kupujesz dla rozdzielczości (45 Mpix) to jesteś świadom że jest (jeszcze) niewiele (najczęściej najnowsze) obiektywów które pozwalają na osiągnięcie takiej rozdzielczości/ostrości na zdjęciach.

jp
    osobiscie wolalbym zeby to mialo max 30ml pix. takze nie jest to moj cel matrycowy. argumentem nr 1 dla mnie jest fascynujacy autofocus i iso jak i rowniez 12-20 klatek na sekunde. tyle mi wystarczy i sensowniejsze ulozenie klawiszy niż w R z 2018 co uwazam za prymitywny aparat na te czasy jesli chodzi o obslugę.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Specyfika tego forum polega na tym, że każdy nowy produkt Canona musi być obrzucony g..em przez wyznawców innego bożka.
    Akurat to się odbywa i trzeba to wziąć na przeczekanie. Jak pojawią się głosy użytkowników to się trochę unormuje.

Łączny czas filmów jakie w życiu nakręciłem nie doprowadziłby to przegrzania R5 więc nie jest to dla mnie problemem.
    Czekam na RAWy z nowej matrycy i to będzie dla mnie ciekawe. Trochę cicho w tym temacie ale takie widać Canon ma procedury.
    Obrazek z R bardzo mi odpowiada ale jestem ciekawy jak nowa matryca się zaprezentuje w zakresie szczególików.
    dobrze gadasz. taka prawda.
    20 min pewnie wystarcza dla tych ktorzy wiedzą co trzeba nakrecic
    tak samo sie odnosi do zdjec ze zslubow. madry fotograf zrobi malo zdjec ale wspanialych, a inny bedzie mydlił oczy klientowi ze natrzaska 5 tys zdjec z czego wybiorą najlepsze...wkoncu brak instyktu fotoreportera trzeba czymś przytuszować hahaha

Uprawnienia umieszczania postów