Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Oczywiście, że nic nie musi :-) Napisałem ten post w odpowiedzi na wynurzenia Bechamota, bo czytanie ciągle tych samych bzdur jest męczące. Na tym forum jest już tradycją narzekanie na wszystko co wyprodukował Canon. Dobry przykład masz w ostatnich postach wątku o 1dx mk III. Posta napisałem dla równowagi wobec tego co wypisują Bechemot i Candar. Po prostu to ciągłe biadolenie aż się prosi o reakcję. Pace! Fotografujta czym chceta!
    a co ty tytan intelektu jestes by oceniac czy inni pisza bzdury ?
    pokaz mi jeden post , w ktorym wypowiedzialem sie na temat 1dx.

wyrazam swoja opinie i g... ci to tego.

faktem jest , ze Canon z ok dwuipolletnim opoznieniem wypuszcza R6 o charkterystyce matrycy prawie jak s7aiii ( formalnie nieco slabszej ) i bardzo podobnej specyfikacji ogolnej , za to aparat w cenie o ok 900 eu wyzszej ( czyli o 50 % wyzszej).

jesli przyjmiemy , ze jakosc obrazowania bedzie taka sama , to C ma o 50 % gorszy stosunek jakosci do ceny.

To jest fakt , a ze ci sie nie podoba to miej pretensje do siebie.

p.s za opinia Candara przemawia poziom techniczny jego prac. o czyms takim nie mozesz nawet pomarzye we snie.
    ilez ja opini nawiedzonych samozwanczych fachowcow i misjonarzy z YT napotkalem

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    wyrazam swoja opinie i g... ci to tego.

faktem jest , ze Canon z ok dwuipolletnim opoznieniem wypuszcza R6 o charkterystyce matrycy prawie jak s7aiii ( formalnie nieco slabszej ) i bardzo podobnej specyfikacji ogolnej , za to aparat w cenie o ok 900 eu wyzszej ( czyli o 50 % wyzszej).
    To jak TY oceniasz R5, czy R6 z własnej perspektywy, jest jak najbardziej OK, ale zaraz zaczynasz generalizować (za drogo, Canon tego nie sprzeda itd). Nie każdy ma takie potrzeby jak Ty. Dla wielu (bardzo wielu) kupujących R5, czy R6, podstawowym kryterium będą możliwości video, które w obu znacznie przekraczają to, co oferuje Sony w serii A..., a w przypadku R5 przekraczają wszystko to co oferują pozostali konkurenci. Spora grupa tych, którzy przeszli z Canona na inne marki, to osoby dla których tryb filmowy jest ważniejszy (lub równie ważny) niż specyfikacja foto i wiele z tych osób wybierze R5 czy R6, akceptując cenę bez najmniejszych oporów. Patrzysz na wszystko z perspektywy niewielkiego rynku jakim jest polski rynek foto. To klienci zdecydują portfelami, czy R5 i R6 odniosą sukces. IMHO dadzą sobie radę :-)

Co do prac Candara: od wielu lat nie wypowiadam się na temat zdjęć innych fotografujących. Sam również nie publikuję swoich zdjęć i nie oczekuję ich oceny. Jedyną oceną jaką akceptuję w przypadku moich zdjęć czy filmów, jest kwota na fakturze, którą wystawiam klientowi. I nie, nie marzę o poziomie technicznym Candara, ani nie mam mokrych snów patrząc na jego zdjęcia (temat tych prac jest bardzo daleki od tego co cenię w fotografii). Twoich zdjęć również nie oceniam i niech tak lepiej pozostanie, a twoje personalne wycieczki świadczą wyłącznie o poziomie jaki swoją osobą reprezentujesz..
    Ostatnio edytowane przez sv ; 11-07-2020 o 14:30

Uprawnienia umieszczania postów