Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1960

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    byc moze trzeba sie bedzie przestawic.

kiedys ale to kilka lat temu testowalem wszystkie dostepne wolarki.

w zasadzie wynik byl Taki , ze kazda mozna bylo dojsc do bardzo podobnych wynikow, z tym ze w jednej bylo to dosyc szybko i latwo , w innej nalezalo sie nakombinowac. Z kolei dla innnego zdjecia bylo odwrotnie.

LR byl pod jednym wzgledem wowczas bezkonkurencyjny - usuwanie AC . Mial takze swietny algorytm ostrzenia bez powiekszania szumow i odszumiania bez wyraznego spadku ostrosci - to mnie przekonalo i tak zostalo do dzisiaj.

c1 wowczas mial dla mnie zbyt uciazliwa obsluge - przy tysiacach klikniec i powtarzalnych ruchach ma to znaczenie.

ale pewnie masz racje - trzeba bedzie sie przestawic.

Matryca jest tak dobra - jak dobra jest wolarka i ... jej operator.
    do C1 trzeba sie trochę przyzwyczaić - ja dość dawno temu używałem C1 na przemian z DXO i nie mogłem sie zdecydować potem używałem LR następnenie C1 na przemian z LR i w końcu zakończyłem ta polkę i uzywam tylko C1 i nie mam chwilowo zamiaru robić żadnych porównań z konkurencją - zwykle oglądam tylko DPP po wypuszczeniu nowej wersji i stwierdzam że niewiele się zmieniło, a interfejs nadal tragiczny

co do AC to rzeczywiście był taki czas że usuwanie AC działało lepiej w LR - to trochę chodziło naprzemiennie nowsza wersja był lepsza od konkurencji

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    C1 bardzo ładnie wywołuje obrazek z R. To co robi defaultowo to mi bardziej odpowiada niż LR.
    No ale cena 350 euro .

No i trzeba od nowa wywołać jakieś 20k fotek.
    pobierz wersję testową zapisz się jakiś webminar po jakims czasie dostaniesz ofertę o 50% tańszą niestety zwykle obejmuje również style co zmniejsza jej atrakcyjność bo nie każdy tego potrzebuje, a na 20 K fotek nic nie poradzimy

generalnie ucieczka przed produktami adobe jest trudna, jeśli chodzi o wołarkę to jest prościej, a jesli chodzi o PS to mz konkurencja jest jeszcze mocno niedojrzała
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 17-03-2020 o 11:44

Uprawnienia umieszczania postów