Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1965

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Dokładnie tak. Byłoby drożej, bo sprzedałoby się znacznie mniej sztuk. Funkcje filmowe przyciągają dodatkowych chętnych na wymianę aparatu i moim zdaniem to nie jest mała grupa (być może większość). Gdybym brał pod uwagę tylko funkcje foto, to nie kupiłbym nowego aparatu, bo to co mam będzie robiło zdjęcia przez następne 5 lat. W video postęp jest znacznie szybszy (rozdzielczości, kodeki, slow-motion) i to właśnie progres funkcji video przekona mnie do zakupu w przyszłości.
    I tak i nie.
    Oczywiście samochodem miejskim można pojechać z całą rodziną i dużym bagażem na wakacje tysiące kilometrów a limuzyną jeździć tylko po mieście do pracy.
    Lepiej jednak mieć odpowiedni samochód do odpowiednich zastosowań.

Myślę, ze gdyby np. architektura/matryca/procesor/oprogramowanie itd. były "zwolnione" z funkcji filmowania to mogłyby więcej/lepiej obsłużyć funkcje fotografowania.
    Dlatego bardziej "pasuje mi" podział na specjalizowane typy aparatów, do fotografowania z podstawową tylko możliwością filmowania i do filmowania z podstawową funkcją fotografowania.
    A dla zaawansowanych i profi są kamery filmowe.
    To jak na razie bo "za chwilę" zostanie tylko wysoko specjalizowany sprzęt dla profi + smartfony

Oczywiście to nie musi być zgodne ze strategią produktową danej firmy której jedynym celem jest tylko optymalizacja sprzedaży/zysku.
    I zatrudnia do tego celu specjalnie wykształconych fachowców którzy tłumaczą/wmawiają nam że to wszystko co robi firma jest właśnie to co my potrzebujemy, na to czekaliśmy wiele lat.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 13-03-2020 o 23:48
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów