Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
R5 ma być tani bo firma ma 50% spadek sprzedaży i jest w czarnej .... i z tej czarnej .....nie wyjdzie jak będzie drogo - bo bechamot nie kupi, ja nie kupie, i wielu innych - proste jak drut na szpulce
nawet prosciej.

kiedys sony odebral Klientele cononowi dzieki nizszym cenom. Jesli Canon chce odebrac sonemu to tez w ten sam sposob.
Innej drogi nie widze.

to nie jest aparat tej klasy co d1x czy d6 , w ktorych placi sie za niezawodnosc i trwalosc. Jakosc obrazowania nie jest lepsza niz c5 czy d850 , a nawet slabsza. Ale ta niezawodnosc - kosztuje podwojna cene w stosunku do c5 d850.

kiedy przed laty sony wypuscil tanie ( i paskudne ) dslry , na jednego sprzedanego canona wypadala sprzedaz parudziscieciu sony - tak mi powiedzial jeden ze sprzedjacych aparyty w FJ. Nie mogli nadazyc z dostawami , brakowalo miejsca na zapleczu.

Z 5-cio letnim opoznieniem Canon wrowadzi IBIS . na filmy 8k jest jeszcze na tyle za wczesnie iz nie jest to obligatoryjne- cala infrastuktura dookola winna do tego dorosc , a to jeszcze potrwa. Transfer internetowy - W szwajcarii wstrzymano instalowanie G5 ze wzgledu na wielokrotnie wieksza moc sygnaluu w stosunku do G4. Nie ma pewnosci co do szkodliwosci wplywu na czlowieka - a z tym moze byc roznie.

8 k sa mi bez znaczenia , a wszystko inne jest do dostania za ok 2000 - 3000 euro + znacznie wiekszy wybor optyki dedykowanej - to te 5 lat wyprzedzenia konkurenta.