Strona 28 z 196 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    bo będzie lepiej Ci służył niż jakieś Nikony czy lustrzanki

jp

ale lepiej niz sony to oczywiscie nie .

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Cytat Zamieszczone przez acekd Zobacz posta
    Cena promocyjna w ABFOTO 20k zł
    https://abfoto.pl/aparat-canon-eos-r5-body
    Biąrąc pod uwagę kłopoty zaopatrzeniowe związane z koronawirusem, a więc jak myślę na początku z małą podażą, bardzo prawdopodobne jest, że canon wystartuje z taką ceną. Cel medialny będzie osiągnięty, firma pokaże na co ją stać. Taka cena dobrze się wkomponuje w ceny wypasionych szkieł RF. I pewnie znajdzie się grupa zapaleńców, którzy to łykną.
    Na w miarę przyzwoitą cenę trzeba będzie poczekać. Niestety
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Chyba niczego nie pominąłem.
    z faktow ktore doraznie wiadomo to wszystko. do premiery na pewno jeszcze cos, tzw. "jakies guano" wyplynie.

po premierze moze byc trudniej. okaze sie, ze w drugiej iteracji, tj. po pierwszym tescie ergonomicznym na uzyszkodnikach (R, podobnie jak drzewiej M/M2) Canon w zasadzie idealnie odrobil lekcje i zrobil cos doszlifowanego uzytkowo (jak M50), takiego co nie ma ladnie wygladac w prospekcie ale za to w realnym uzytkowaniu ma byc po prostu funkcjonalnym narzedziem.

wtedy okaze sie, ze kurde zaj* aparat
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Tak się jednak szczęśliwie złożyło, że zupełnie nie potrzebuję takiego aparatu - uffff..... co za ulga .
    To tak jak ja, a i tak chciałbym go mieć. Może napiszę do Św. Mikołaja, bo kupić raczej nie kupię.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    To tak jak ja, a i tak chciałbym go mieć. Może napiszę do Św. Mikołaja, bo kupić raczej nie kupię.
    Jesteś teraz w stanie wypisać 4-5 cech/funkcji/własności, od najważniejszej dla Ciebie do miej ważnych
    które jeśli R5 będzie miał to się zapożyczysz (ukradniesz, rozwiedziesz, ...) i kupisz bez względu na cenę.
    1.
    2.
    3.
    ...

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Jesteś teraz w stanie wypisać 4-5 cech/funkcji/własności, od najważniejszej dla Ciebie do miej ważnych
    które jeśli R5 będzie miał to się zapożyczysz (ukradniesz, rozwiedziesz, ...) i kupisz bez względu na cenę.
    1.
    2.
    3.
    ...

jp
    Pkt. 1 głupota?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

No to chyba nie kupię. Nie da się zdefiniować przycisków, które są zresztą źle rozmieszczone, matryca się będzie grzała, bufor będzie za mały, IBIS to prototyp więc na pewno będzie źle współpracował ze wszystkimi moimi EFami. Bateria się pewnie rozładuje zanim zdążę go włączyć, a i tak pewnie go upuszczę bo wyśliźnie mi się z ręki przez brak gumy w kluczowym miejscu. W 8K będzie pewnie brak wszystkiego, w 4K crop a w HD pikseloza. No i te karty kompletnie bez sensu. Na SD na pewno nie da się zapisywać 8K, a CF za drogie. Chyba niczego nie pominąłem.
    Cena - to jakieś totalne nieporozumienie.
    Tak się jednak szczęśliwie złożyło, że zupełnie nie potrzebuję takiego aparatu - uffff..... co za ulga .
    Bardzo dobre podsumowanie, dodałbym jeszcze minus za markę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Nie bardzo niczego nie kupiłbym bez względu na cenę.
    Chciałbym bo fajny, a nie kupię bo już mam aparat, który choć mniej fajny to jednak robi zdjęcia, więc nie potrzebuję. Wolę za te pieniądze sobie gdzieś pojechać z aparatem, który już mam.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

No to chyba nie kupię. Nie da się zdefiniować przycisków, które są zresztą źle rozmieszczone, matryca się będzie grzała, bufor będzie za mały, IBIS to prototyp więc na pewno będzie źle współpracował ze wszystkimi moimi EFami. Bateria się pewnie rozładuje zanim zdążę go włączyć, a i tak pewnie go upuszczę bo wyśliźnie mi się z ręki przez brak gumy w kluczowym miejscu. W 8K będzie pewnie brak wszystkiego, w 4K crop a w HD pikseloza. No i te karty kompletnie bez sensu. Na SD na pewno nie da się zapisywać 8K, a CF za drogie. Chyba niczego nie pominąłem.
    Cena - to jakieś totalne nieporozumienie.
    Pesymista
    Miłego dnia
    moja www

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Pesymista
    To podobno dobrze poinformowany optymista ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 28 z 196 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów