Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    znowu czytam "milion pięćset dwa siedemset" i widzę że handlowcy już nakręcają nas cenowo - po co ta gorączka - w maju dowiemy się (wstępnie) czy ten sprzęt nadgonił dystans (tą przepaść jak by powiedzieli niektórzy) dzielący go od konkurencji i wtedy będzieny wiedzieć czy jesteśmy zainteresowani i pogadamy o "piniądzach" no i okaże się czy te "piniądze" wezmą rodzimi czy inni handlowcy jeśli nasi nie sprostają konkurencji - ale może nadal ma cropa na 4K (no bo klatka filmowa jest przecież apsc jak pisali handlowcy przy poprzednich premierach) i szkoda klawiatury na pisanie
    Jeżeli to do mnie ten tekst, to zapewniam cię, że jest mi zupełnie obojętne co kupisz, czy kupisz i dlaczego kupisz. Czy odpowiada ci pełna klatka, pół klatki czy mikro 4/3. To użalanie się nad tym jaki to Canon beznadziejny jest ostatnio modne i na czasie. Właściwie wszystkie dostępne obecnie sprzęty dowolnej firmy nie przeszkadzają ani w robieniu zdjęć, ani w robieniu filmów, a pogaduszki na tym forum to głównie bicie piany, ale skoro już jesteśmy na forum Canona, to bijmy pianę chociaż w temacie wątku, bo "********ość" Sony niektórzy zdążyli już opisać na wszystkie sposoby, łącznie ze sposobem gibania ekranu.

Skoro tak sobie rozważamy specyfikację to napiszę ci co ja sądzę;

zakładając, że 5r dostanie procesor z 1dx III to myślę, że:

8k będzie w RAW ale bez AF
    4k 100/120 będzie z cropem (8bit 420)
    4k 25/50 będzie bez cropa (być może 10bit 422)
    To, że będzie slot CFast express to jest oczywiste, bo inaczej powyższego nie dałoby się zapisać.

Ale to tylko takie moje dywagacje, a z czasem zobaczymy co z tego się sprawdzi i czy się sprawdzi. Tak czy inaczej tego body nie kupię bo będzie dla mnie zbyt drogie, a jak już wspomniałem mam czym fotografować i filmować.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 01-03-2020 o 02:28

Uprawnienia umieszczania postów