Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1965

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta

... NIc nie wskazuje na to , by Canon byl w stanie rozwinac rzeczywiscie rewolucyjna konstrukcje.
    W R ograniczal 4k do formatu cropu , ze wzgledu na probloemy z odpriowadzeniem ciepla , ciekaw jestem czy w ciagu dwu lat rozwoju bylby w stanie odprowadzic cieplo przy filmie 8 k ?
    Właściwie miałem się nie odnosić do Twoich postów ponieważ zwykle piszesz bzdury, ale tym razem fantazja poniosła cię jeszcze dalej. Odniosę się tylko do tego fragmentu powyżej.

pierwszy aparat filmujący 4k: Canon 1dc
    pierwszy aparat filmujący 4k/60p: Canon 1dx mk II
    pierwszy aparat zapisujący RAW 5,5k 50/60p z pełnej klatki(do wewnątrz); 1dx mk III

i Ty piszesz, że "NIc nie wskazuje na to , by Canon byl w stanie rozwinac rzeczywiscie rewolucyjna konstrukcje"?? Twoje ulubione Sony nie ma kompletnie nic nowego do zaoferowania i jest w tej chwili najgorszym sprzętem do filmowania na rynku (420/100mb).
    Skoro Canon potrafił poradzić sobie z odprowadzeniem ciepła przy RAWach 5,5k 50/60p (w uszczelnionym body), to poradzi sobie z odprowadzeniem ciepła z 8k , bo to jest praktycznie ta sama ilość danych (zakładając, że umiesz to policzyć).
    Cena tego aparatu będzie adekwatna do jego specyfikacji. Jeżeli potwierdzą się rumorsy i zapowiedzi Canona, to nie widzę powodu, dla którego miał by być tani. Jeżeli będzie lepszy od A9 w foto i lepszy w wideo niż cokolwiek co jest dostępne w Sony (o co nie trudno) to dlaczego miałby być tańszy od A9 mk II, który kosztuje 22.000? Oczywiście po premierze R5, Sony o swoich aktualnych cenach będzie mogło zapomnieć. Mam nadzieję, że po tych przecenach kupisz sobie wreszcie A9 II za dychę po potrójnym cashbacku, wynajmiesz sobie ten jacht i przez dwa miesiące będzie z Tobą spokój, bo nie będziesz miał zasięgu i nie będziesz miał możliwości zaśmiecania tego forum swoimi dywagacjami.

Wielu przesiadło się z Canona na Sony w ostatnich kilku latach. Nawet jestem w stanie to zrozumieć, ale inwestowanie w Sony w 2020 to już nie błąd, to (kosztowna) głupota.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 29-02-2020 o 19:22

Uprawnienia umieszczania postów