Slusznie , popieram .Tez tak bym zrobil , gdybym byl niedoinformowany.
Widze , ze jestes czlowiekiem niedoinformowanym , co sprawia mi porzykrosc, nie wypada mi pozostawic moje stanowisko bez uzasadnienia.
mkIV byl aparatem przeszacowanym. Jesli odniesiemy jego cene do n850 i s7IV , biorac pod uwage mozliwosci i wyposazenie , matryce , to jego cena byla oceniana przez rynek na poziomie ok 3300 euro. Niemal o 1000 euro byl przeszadcowany ( nowa cena na rynku europejskim to bylo ok 4250-4300 euro).
Jesli odejmiemy od tego wartosc mechaniki i optyki , ktora w ML jest zbedna - ok 1000 euro , to mamy reserwe cenowa na wypdrodukowanie ML ok 2000 euro w stosunku do ceny MIV , co pozwala na produkcje modelu znacznie zaaawansowanego niz IV.
nie jest to nierealne . Czy Canon taka ceny utrzyma to nie wiem , ale rezerwa jest.
Ciekawi mnie , a wlasciwie nie , nie odpowiadaj gdyz wiem ( to ta prostolinijnosc) , na jakiej podstawie oceniasz moje komntatrze za bledne , skoro nic konkretnego o r5 nie wiemy . Wiemy tylko ze sie ukaze i wiemy jak bedzie z zewnatrz wygladal oraz ma miec IBIS . Akutrattemu przeczyles . Czy nie przesadzasz aby w swojej prostolininosci ?