Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

widziałoby się jeszcze jakieś porównanie R5 z telefonem (jakiś ajfon czy s22) w tym wątku - byłoby to dobre podsumowanie - autofocus nie działa, a jak działa to nie trafia czyli też nie działa, wykrywanie oka to juz wcale bo ostrość ustawia na tle nawet jak śledzi oko, crop apsc z obrazka ma zbyt małą rozdzielczość tylko 18mpikseli (zbyt mało by było używalne), a crop to panie podstawa jest, jeszcze nie mogę zdecydować na postawie wątku czy piksel size jest za mały czy za duży (ale jakąś teorię się dorobi) - nie wiem czy już wszystko wymieniłem - dorzuciłbym jeszcze brak mikrokalibracji na deser bo to dyskwalifikuje każdy korpus a kalibracja w bezlustrze to podstawa jest - jeszcze pokazać ze rozdzielczość słabsza niż w telefonie, a zdjęcia mydlane i z szumem - nie to co z obliczeń na telefonie i byłoby piękne i całościowe podsumowanie tego korpusu - jeszcze parę tematów zostało w wątku potraktowanych po macoszemu proponowałbym rozwinąć - wyciąganie cieni, DR, słaba wspołpraca ze szkłami EF bo 2cm powietrza w przejściówce dramatycznie obniża jakość obrazka, a szkła EF są liczone na rejestr lustrzanki, a nie na rejestr bezlusterkowca i mają no ten retrofocus albo coś i mikrosoczewki są ustawione pod krótki rejestr, a nie długi - na wiosnę spróbuję sfocić nietoperza w locie ze śledzeniem oka oczywiście (trzeba sobie wyznaczać cele) bo mi wieczorem (jak sie zrobi ciemno) koło balkonu latają też będzie temat do dalszych rozmyślań dyskwalifikujących ten aparat w fotografii przyrody latających ssaków łożyskowych.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 14-12-2022 o 10:11
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów