Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
Mnie raczej interesuje obiektywny test. W swoim poprzednim teście zjechał Nikona Z6 (przed aktualizacją AFa) za nieużywalny AF. Obecnie pokazał jak mocno Nikon podziałał na tym punkcie, aby AF był sprawny i celny.

Nie wnikam już całkowicie w kwestie ustawienia czułości oraz śledzenia po chwilowym zasłonięciu fotografowanego obiektu, bo można to jednym ruchem przestawić w funkcjach AFa (jeśli się o tym wie i tego używa).

A już zupełnie nie interesuje mnie to, kogo fotografuje i jak ten ktoś zachowuje się przed kamerą.

Praktycznie rzecz biorąc Eye AF działa podobnie już u każdego producenta (C,F,N,S) a reszta , to jego poprawne skonfigurowanie pod swoje potrzeby (sport, reportaż, czy portret). I to właśnie pokazał w swoim porównaniu.
Nie wyraziłem się precyzyjnie. Jeśli fotograf/recenzent w jednej osobie wypowiada się na temat możliwości aparatu, których nie pokazał na filmie, to dla mnie taka rekomendacja jest warta tyle, co worek z kłakami psa. Manny robi zdjęcia (deczko na jedno kopyto), więc kiedy mówi o zastosowaniu aparatu w reportażu czy sporcie, to ja ten czas wolę poświęcić na posłuchanie tego, co ma do powiedzenia nawet taki deczko upierdliwy Jared Polin, który jak robi test, to chociaż coś można z tego wywnioskować dla siebie.

Jared Polin podczas "sesji sportowej" pokazał, że Z6II jednak tak dobry w łapaniu AF nie jest względem C czy S.

5.35s tego filmu: