Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Wszystko zależy do czego używamy kamery.

Od razu mówię że na pewno masz z tym większe doświadczenie. Ja bardzo małe.
    Ale z tego co piszesz to chyba jakieś produkcję telewizyjne robisz, lub relacje live itd. Bo do innych zastosowan wyjście Sdi nie jest w zasadzie potrzebne.

I tu się zgodzę. Wszystko co związane z telewizja to kamery.

Ale kręcenie teledyskow, filmów itp aparaty w 100% dają radę.

Oczywiscie cały czas zakładamy że taki R5 ma dużo większe limity czasowe nagrań.

Filtry Nd załatwiasz adapterem RF - EF.
    A jak trzeba nagrywać dźwięk to zawsze lepiej osobno dobrym rejestratorem.

Pokuszę się o takie porównanie z fotografią, które dotyczy mnie osobiście.

Można sport fotografować zoomami 2.8, bo wygodne i pewne. Efekt jest ok.
    Ale ja wolę sport robić stalkami 1.4. Jest trudniej, mniej wygodnie ale efekt dużo lepszy.

Zresztą sam fakt wielkiej afery z R5 i czasem nagrywania pokazuje że wiele, bardzo wiele osób myślało o R5 jako o kamerze. I w każdej recenzji, w każdym tekście każdy podkreśla fenomenalne właściwości filmowania oprócz tego nieszczęsnego czasu nagrywania.
    Przepraszam ale nie chce mi się tu pisać elaboratów, być może ja rzeczywiście żyję w innym świecie, bo dla mnie używanie do filmowania aparatu byłoby równie sensowne jak wożenie piasku limuzyną. Nagrywamy czasami po trzy godziny materiału, z montażem na żywo, z kranem, wszystko pod prądem itd.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 26-08-2020 o 15:44
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów