Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Dziwi mnie trochę podejście Canona.

R5 to bardzo dobry aparat, 45Mpix, szybkie fps, dobry AF, stabilizacja, 2 sloty,...., w fotografowaniu chyba najlepszy jaki do tej wypuścił Canon.
    Poco dokonstruowali do niego owe filmowe 8k ?

Jestem przekonany że byli świadomi problemów z grzaniem zarówno gdy zaczynali prace R&D jak i przy wypuszczaniu na rynek
    Bali się konkurencji aparatu 12 Mpix z 4k filmowym czy A7R4 ?

jp
    a co z tym 8k jest nie tak? aparat się grzeje zarówno w 8k jak i 4k więc likwidacja 8k nie rozwiąże problemów - nie ma takiego związku przyczynowo skutkowego zrobili 8k to się grzeje - na 4k też by się grzał - problemy rozwiąże rzeczywisty pomiar temperatury i dostosowanie pracy do rzeczywistej temperatury procesora matrycy czy nawet karty pamięci może baterii (czegoś co najbardziej się grzeje), to może być niewykonalne więc w następnym upgrajdzie firmware canon tak po prostu zoptymalizuje "tabelki stygnięcia" i dostaniemy kilka lub kilkanaście minut więcej na dzień dobry (pewnie po prostu 30minut) i "szybsze stygnięcie" znaczy więcej minut po krótszym stygnięciu - ewentualnie jakieś rozwiązanie hybrydowe pomiar temperatury procesora (lub czegoś czego rzeczywistą temperaturę da się zmierzyć bo jest do tego czujnik w tym aparacie) i zoptymalizowane "tabelki stygnięcia" do tej temperatury.

co do 8k świat idzie do przodu i nasza ulubiona firma musi być innowacyjna - prezentować aparaty z możliwościami jakich nie oferuje konkurencja - co przy najlepszym "color science" na rynku, doskonałej ergonomii korpusów, jasnym obiektywom RF, ogromnej bazie obiektywów EF powoduje że firma jest skazana na sukces - i 8k jest do tego niezbędne cytując klasyka - "Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić"

porównywanie aparatu 45mpix z 8k z aparatem 12mpix 4K jest porównywaniem gruszek z fasolką szparagową te aparaty w małym stopniu konkurują ze sobą.

ja tam jestem zadowolony gdyby to kręciło filmy w nieskończoność to filmowcy wykupiliby cały zapas na najbliższe 5lat a tak może ceny odrobinę spadną.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 12-08-2020 o 10:03

Uprawnienia umieszczania postów