Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
Piszesz : sprzet ten oferuje to czego chce i na pewno go kupię.

Mam nadzieję że jeśli kupujesz dla rozdzielczości (45 Mpix) to jesteś świadom że jest (jeszcze) niewiele (najczęściej najnowsze) obiektywów które pozwalają na osiągnięcie takiej rozdzielczości/ostrości na zdjęciach.

jp
osobiscie wolalbym zeby to mialo max 30ml pix. takze nie jest to moj cel matrycowy. argumentem nr 1 dla mnie jest fascynujacy autofocus i iso jak i rowniez 12-20 klatek na sekunde. tyle mi wystarczy i sensowniejsze ulozenie klawiszy niż w R z 2018 co uwazam za prymitywny aparat na te czasy jesli chodzi o obslugę.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
Specyfika tego forum polega na tym, że każdy nowy produkt Canona musi być obrzucony g..em przez wyznawców innego bożka.
Akurat to się odbywa i trzeba to wziąć na przeczekanie. Jak pojawią się głosy użytkowników to się trochę unormuje.

Łączny czas filmów jakie w życiu nakręciłem nie doprowadziłby to przegrzania R5 więc nie jest to dla mnie problemem.
Czekam na RAWy z nowej matrycy i to będzie dla mnie ciekawe. Trochę cicho w tym temacie ale takie widać Canon ma procedury.
Obrazek z R bardzo mi odpowiada ale jestem ciekawy jak nowa matryca się zaprezentuje w zakresie szczególików.
dobrze gadasz. taka prawda.
20 min pewnie wystarcza dla tych ktorzy wiedzą co trzeba nakrecic
tak samo sie odnosi do zdjec ze zslubow. madry fotograf zrobi malo zdjec ale wspanialych, a inny bedzie mydlił oczy klientowi ze natrzaska 5 tys zdjec z czego wybiorą najlepsze...wkoncu brak instyktu fotoreportera trzeba czymś przytuszować hahaha