Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1965

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Jak w R (R5) działa tagowanie zdjęć GPS przy użyciu apki na smartfona. Nie chodzi mi o jakiegoś trackera i potem tagowanie zdjęci, tylko rozwiązanie real-time - chyba apka Canon ma taką funkcjonalność.
    Pytam z ciekawości, bo dla mnie to ważna funkcja a w Sony w dalszym ciągu potrafi kuleć (to znaczy nie po każdym włączeniu aparatu następuje ustanowienie linku BT ze smartfonem). Czasami trzeba apkę na smartfonie restartować.

Okrutnie mnie ten R5 kusi...

p, paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Jak w R (R5) działa tagowanie zdjęć GPS przy użyciu apki na smartfona. Nie chodzi mi o jakiegoś trackera i potem tagowanie zdjęci, tylko rozwiązanie real-time - chyba apka Canon ma taką funkcjonalność.
    Pytam z ciekawości, bo dla mnie to ważna funkcja a w Sony w dalszym ciągu potrafi kuleć (to znaczy nie po każdym włączeniu aparatu następuje ustanowienie linku BT ze smartfonem). Czasami trzeba apkę na smartfonie restartować.

Okrutnie mnie ten R5 kusi...

p, paw
    Samrtfony, GPS, Sony.

Konieczność "budzenia" Imaging Edge Mobile w samrtfonie by był gps w Sony to "wina" smartfonu.
    Mam ten efekt co kilka dni ale gdy korzystam ze "starego" smartfonu Samsunga to się nie zdarza

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Samrtfony, GPS, Sony.

Konieczność "budzenia" Imaging Edge Mobile w samrtfonie by był gps w Sony to "wina" smartfonu.
    Mam ten efekt co kilka dni ale gdy korzystam ze "starego" smartfonu Samsunga to się nie zdarza

jp
    Konieczność budzenia apki w iOS to wyłącznie wina programistów Sony, którzy od kilku lat nie potrafią odpowiednio skorzystać z dostępnego w iOS API właśnie do tego służącego.
    Inne apki jakoś sobie z tym zupełnie bez problemu radzą.

p,paw

--- Kolejny post ---

Wcale się nie dziwię.

Mnie na chwilę przeszło. Wyszło mi, że musiał bym dopłacić do tego interesu jakieś 20k. Nawet jak na fanboja to trochę sporo ;-)

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Uprawnienia umieszczania postów