Strona 91 z 181 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1965

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Cóż, korzystanie z auto tłumaczenia wyjaśnia wiele nieporozumień i błędnych opinii serwowanych na forum.
    By więc uniknąć nieporozumień i błędnych opinii zaproponuj swoją poprawną/prawidłową wersję tłumaczenia, oryginał to :
    In-camera charging requires a power-send source

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 17-10-2020 o 17:15
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    By więc uniknąć nieporozumień i błędnych opinii zaproponuj swoją poprawną/prawidłową wersję tłumaczenia, oryginał to :

jp
    Jako wybitny specjalista od wszystkiego nie potrafisz czytać w oryginale? Mamy 2020 rok, znajomość angielskiego jest powszechna.

Pełne uzależnienie

jp
    z ciekawości zapytam co to jest "power-send source"? o power delivery słyszalem, a nawet posiadam jakieś urządzenie ale o power-send nic - te aparaty są zasilane przez usb-c, jak twierdzą internety wymagają zasilania PD 3.0 9V 2.4A ale nasza ulubiona firma chyba nie dała specyfikacji, może coś jest napisane na zasilaczu naszej ulubionej firmy - ktoś kupił? ma jakąś wiedzę? internety opisują że 18W power bank (czyli taki określiłbym nie za mocny) może naładować R.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

jp
    Raczej nie ma na to co liczyć, bo to wygląda na wymysł autora. Jeśli więc w oryginale jest bez sensu, to prawidłowego tłumaczenia nie ma.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Zajrzałem do instrukcji R5, wytłumaczeniem intencji autora recenzji może być fakt że aby naładować aku w body to trzeba podłączyć kupowany osobno zasilacz USB (który wysyła energię do body)

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	NSC06337.JPG
Wyświetleń:	25
Rozmiar:	146,5 KB
ID:	5205

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 17-10-2020 o 21:17
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie

Zajrzałem do instrukcji R5, wytłumaczeniem intencji autora recenzji może być fakt że aby naładować aku w body to trzeba podłączyć kupowany osobno zasilacz USB (który wysyła energię do body)

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	NSC06337.JPG
Wyświetleń:	25
Rozmiar:	146,5 KB
ID:	5205

jp
    to wiedzą chyba wszyscy, może autor testu też to wie, tylko po co wytwarzać mowe nazewnictwo tematów dawno nazwanych? ale widzę że nadal (jak zwykle) brniemy w to nieistniejące "power-send". instrukcja fajna jest ale nadal nie określa parametrów zasilacza za 200$ (no niech tam za równe 199$) i te 200$ są problemem opisywanym przez autora testu - jak się dowiemy to będziemy wiedzieć jakiego power banka lub zasilacza możemy użyć bo te zwykle mają dokładne opisy power delivery.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 18-10-2020 o 09:07

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Jak już ktoś ma parcie na ładowanie aku w aparacie to dla mnie kluczowe byłoby to, czy mogę używać sprzęt podczas ładowania czy nie.
    Bo jak nie, to poważnie trzeba przemyśleć ten wydatek.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Jak już ktoś ma parcie na ładowanie aku w aparacie to dla mnie kluczowe byłoby to, czy mogę używać sprzęt podczas ładowania czy nie.
    Bo jak nie, to poważnie trzeba przemyśleć ten wydatek.
    pytanie jest ciekawe, internety coś na ten temat mówią, bo głównie to można wyczytać że jak podepniesz do jabca to działa (obie firmy nie lubią specyfikować co się kryje za ich produktami)? ja raczej myślałem o power banku (który można mieć za rozsądną cenę) w torbie i doładowywaniu bo w końcu nie robisz ani nie filmujesz bez przerw, o zasilaczu za 200$ nawet nie myślę bo to zupełnie zbędny wydatek.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    pytanie jest ciekawe, internety coś na ten temat mówią,
    Instrukcja R mówi wyraźnie, że takie ładowanie jest możliwe w pozycji OFF na body. No to sobie nie pofilmujemy w czasie ładowania.
    W instrukcji do R5 takiego zapisu już nie ma.
    Ja jednak te 200USD wydałbym na cos innego np. adapter z ringiem
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ja jednak te 200USD wydałbym na cos innego np. adapter z ringiem
    zdecydowanie bardziej potrzebny niż zasilacz usb-c dodatkowo i tak gdybym miał tego używać to bym ładował z power banku, a nie zasilacza - oczywiście mogą istnieć ludzie którzy mają potrzebę użycia takiego zasilacza (ale jeśli nie fotografuje w czasie ładowania to nie bardzo widzę sensowne zastosowania takiego zasilacza).

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    USB-C takie prawdziwe z PCta daje do 100W mocy i 5A. to spokojnie wystarczy. W końcu z założenia ma być jedynym kabelkiem do monitora. Ale raczej nie licz na USB-C z lapka.
    mz każde usb-c jest "prawdziwe" jedna mają większą moc, a inne mniejszą - liczę że rozsądnie duży power bank rzędu 35W z PD 3.0 zadziała, laptopem nie jestem zainteresowany ale wydaje mi się że czytałem na internetach że port w laptopie jabca ładuje te aparaty.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Instrukcja R5 wyraźnie mówi o tym że można zasilać aparat z zewnętrznego źródła, czyli zasilacza. Akululator nie jest wtedy ładowany. Ale musi być w aparacie.
    coś się zaczyna wyjasniać

Strona 91 z 181 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów