Strona 85 z 181 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1965

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Szum ładny ale odszumanie utrudnione. Zazwyczaj w ligtroomie zostawiałem ustawienia na wartościach domyślnych, a wyłączałem wyostrzanie. Odszumialem potem wtyczką w PS.

Jednak przy rawach z R5 muszę w lighroomie podnosić wartość odszumiania kolorowego szumu bo inaczej bardzo dziwnie wyglądają przejścia w nieostrościach.

Ogólnie chyba Adobe musi popracować jeszcze nad profilami do R5.
    W zdjęciach sportowych lubię troszkę szumu luminancji. Jest trochę jak analogowe ziarno, które w zdjęciach sportowych było zawsze.
    Szumu chrominancji rzeczywiście też nie toleruję.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Jak w R (R5) działa tagowanie zdjęć GPS przy użyciu apki na smartfona. Nie chodzi mi o jakiegoś trackera i potem tagowanie zdjęci, tylko rozwiązanie real-time - chyba apka Canon ma taką funkcjonalność.
    Pytam z ciekawości, bo dla mnie to ważna funkcja a w Sony w dalszym ciągu potrafi kuleć (to znaczy nie po każdym włączeniu aparatu następuje ustanowienie linku BT ze smartfonem). Czasami trzeba apkę na smartfonie restartować.

Okrutnie mnie ten R5 kusi...

p, paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Jak w R (R5) działa tagowanie zdjęć GPS przy użyciu apki na smartfona. Nie chodzi mi o jakiegoś trackera i potem tagowanie zdjęci, tylko rozwiązanie real-time - chyba apka Canon ma taką funkcjonalność.
    Pytam z ciekawości, bo dla mnie to ważna funkcja a w Sony w dalszym ciągu potrafi kuleć (to znaczy nie po każdym włączeniu aparatu następuje ustanowienie linku BT ze smartfonem). Czasami trzeba apkę na smartfonie restartować.

Okrutnie mnie ten R5 kusi...

p, paw
    Samrtfony, GPS, Sony.

Konieczność "budzenia" Imaging Edge Mobile w samrtfonie by był gps w Sony to "wina" smartfonu.
    Mam ten efekt co kilka dni ale gdy korzystam ze "starego" smartfonu Samsunga to się nie zdarza

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Samrtfony, GPS, Sony.

Konieczność "budzenia" Imaging Edge Mobile w samrtfonie by był gps w Sony to "wina" smartfonu.
    Mam ten efekt co kilka dni ale gdy korzystam ze "starego" smartfonu Samsunga to się nie zdarza

jp
    Konieczność budzenia apki w iOS to wyłącznie wina programistów Sony, którzy od kilku lat nie potrafią odpowiednio skorzystać z dostępnego w iOS API właśnie do tego służącego.
    Inne apki jakoś sobie z tym zupełnie bez problemu radzą.

p,paw

--- Kolejny post ---

Wcale się nie dziwię.

Mnie na chwilę przeszło. Wyszło mi, że musiał bym dopłacić do tego interesu jakieś 20k. Nawet jak na fanboja to trochę sporo ;-)

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

https://www.eoshd.com/news/this-is-m...ideo-evidence/

Jesli już było to sorki bo dokladnie nie śledzę watku o R5
    Ostatnio edytowane przez Marcinus ; 25-08-2020 o 17:50
    Canon EOS R + C RF 24-105/4L; C 100/2.8 L Macro; C 70-300/4.0-5.6 II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Marcinus Zobacz posta
    https://www.eoshd.com/news/this-is-m...ideo-evidence/

Jesli już było to sorki bo dokladnie nie śledzę watku o R5
    Ogólnie było.

Już od dawna wiadomo, że to programowe ograniczenia.

Ciekawe co teraz zrobi Canon. Niby w kolejnym sofcie mają zwiększyć czasy nagrywania ale pewnie nie o tyle ile chcą ludzie. Tak czy inaczej duża wtopa.

Za dobra kamerę zrobili po prostu. Zbyt wypasioną. Bez ograniczeń faktycznie nie było by sesnu kupować sprzętu z serii Cimena EOS.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Bez ograniczeń faktycznie nie było by sesnu kupować sprzętu z serii Cimena EOS.
    Nie rozpędzałbym się. Kamer nie kupuje się tylko ze względu na obrazek .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-08-2020 o 22:50
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie rozpędzałbym się. Kamer nie kupuje się tylko ze względu na obrazek .
    A jakie to jeszcze względy decydują?
    Ergonomie można poprawić odpowiednimi uchwytami.
    AF dużo lepszy w R5 (tak wiem, pro nie używają niby AF, ale nie używają bo jest zawodny. Przy takim jak jest w R5 zaczna)
    Stabilizacja? Profesjonalne kamery jej nie mają.
    Filtry szare załatwiamy adapterem.

Jak dodadzą clog 2 i 3 do R5 to już będzie wszystko lepsze.

Ograniczenie to tylko czas nagrywania.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

A jakie to jeszcze względy decydują?
    Ergonomie można poprawić odpowiednimi uchwytami.
    AF dużo lepszy w R5 (tak wiem, pro nie używają niby AF, ale nie używają bo jest zawodny. Przy takim jak jest w R5 zaczna)
    Stabilizacja? Profesjonalne kamery jej nie mają.
    Filtry szare załatwiamy adapterem.

Jak dodadzą clog 2 i 3 do R5 to już będzie wszystko lepsze.

Ograniczenie to tylko czas nagrywania.
    AFa rzadko używam (i nie dlatego że jest zawodny, bo w C jest świetny), ergonomia to zupełny fundament i gadanie o "poprawianiu" to przepraszam ale strata czasu, brak XLR, brak filtrów ND, brak możliwości nagrywania dłuższych sekwencji, brak wyjść SDI itd. po prostu brak wszystkiego co jest potrzebne do pracy. Mam bezlustra ale do nagrań i tak używam kamer i planuję kupić kolejne.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar RHF
    Miasto
    London / Kłobuck

Stojąc przed wyborem nowej kamery, przez chwilę pomyślałem o R5. Jednak zdrowy rozsądek wziął górę i wybrałem BMPCC 6k bo to jednak kamera. Jak przyjdzie czas na zmianę aparatu, to najpewniej będzie to R5, który kamerą jednak nie jest i nie będzie.
    5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT

Strona 85 z 181 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów