Pokaż wyniki od 771 do 780 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Myślę, że całkiem sporo ludzi kupuje w tej chwili aparaty przede wszystkim dla nowych możliwości video, bo tutaj postęp technologiczny jest największy. Co do używania czy nieużywania LOGa; w RAWach ludzie też robią zdjęcia, dlaczego nie mieliby filmować w LOGu? W standardowych trybach (REC 709) rozpiętość tonalna to maksymalnie 8EV (w praktyce mniej), a w LOGu odpowiednio: CanonLOG 12 EV, CanonLOG2: 15EV, CanonLOG3: 14EV . Na koniec i tak wyświetlamy to na monitorze, który w porywach zbliża się do 7 EV :-)
    pytałem bo mam kumpla zakupił panasonika video było tematem podstawowym dla niego, może wgrać w niego loga ale jakoś się do tego nie pali, do montażu również. co do rawów to mamy skrzywione przez forum widzenie tego tematu - stawiam że 80% użytkowników lustrzanek foci w jpegach, a ile z tych pozostałych 20% używa (tak realnie i osiąga efekty lepsze niż jpeg z aparatu) rawów to nie będę pisał bo znowu zaliczę jakieś negatywne posty

ogolnie w amatorskich zastosowaniach problemem są długie sekwencje video (nuda dobrze ze zwykle jest jakiś alkohol przy oglądaniu) i miliony zdjęć z wycieczki (nuda dobrze że jest jakiś alkohol przy ogladaniu) bo bez podkladu trudno tak długo się uśmiechać.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 04-08-2020 o 23:01

Uprawnienia umieszczania postów