Strona 34 z 196 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta

postow podpisany przez "sven " nie ma najmniejszego sensu otwierac - zero merytoryki
    i kto to pisze :-) merytoryczny Bechamot :-) Napisz jeszcze jakiegoś merytorycznego posta o cenie R5 :-) Ja obstawiam 25.000,- zł Czas, start... :-)

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    i kto to pisze :-) merytoryczny Bechamot :-) Napisz jeszcze jakiegoś merytorycznego posta o cenie R5 :-) Ja obstawiam 25.000,- zł Czas, start... :-)
    Dodam coś od siebie. W trzecim poście w tym wątku (czyli 328 postów wcześniej) już pisałem , że spodziewana cena to 24k zł https://www.canon-board.info/threads...=1#post1405336

Tak więc przez 328 postów wyłącznie nabijasz licznik prowokując bezsensowne pyskówki.
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Bardzo bym prosił o spokój. Dyskutujmy z poglądami. Personalne wycieczki są nie na miejscu.

Co do tematu to odpowiedzią na to że Canonowi spadają słupki i ogólnie branża foto dołuje jest to, że jakieś dwa lata temu firma bardzo postawiła na rozwój działów które nie zajmują się produkcją drobnicy na rynki komercyjne. Z tego co widać po wynikach to już są efekty, więc uzależnienie od wyników sprzedaży w dziale foto nie jest tak duże jakby niektórzy to chcieli widzieć i pewnie będzie malało. W takiej sytuacji nie walczy się ceną, bo to samobój.

Przy tym ze względu na wiadome wydarzenia wszystkie te rachuby mogą wziąć w łeb, bo grozi ogólnoświatowy kryzys z zupełnie nieprzewidywalnymi skutkami.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-03-2020 o 22:36
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

@Kolekcjoner tupnął nogą i bicie piany zamilkło. To się nazywa mieć posłuch.

Tak trzeba było, ale prawie doba minęła, więc pozwolę sobie coś napisać.
    Wystawa fotografii i pokaz wideo w Wielkiej Brytanii zostały przełożone:

https://www.canonrumors.com/the-phot...een-postponed/

"Do tej pory The Photography Show i Video Show postępowały zgodnie z wytycznymi rządu dotyczącymi kontynuacji naszego wydarzenia dotyczącego wybuchu wirusa Coronavirus. Jednak w miarę postępu wiadomości wysłuchaliśmy obaw wszystkich stron dotyczących zdrowia i dobra ich pracowników.

Dobre samopoczucie naszych gości, wystawców i personelu ma ogromne znaczenie, dlatego podjęliśmy niezwykle trudną decyzję, aby odłożyć The Photography Show i Video Show na późniejszy termin...
    "

Miałem nadzieję, że dzięki tej imprezie wypłyną nowe informacje o R5. Kwietniowa impreza w Las Vegas, oraz majowa Photokina w Kolonii też pewnie nie dojdzie do skutku. A napięcie rośnie i jest to poniekąd zgodne ze strategią canona.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Opóźnienia w produkcji R5 i R6 wg:

https://www.canonrumors.com/there-ar...-canon-eos-r6/

"Produkcja Canon EOS R5 i Canon EOS R6 działa na mniej niż 1/4 zdolności produkcyjnej Canona z powodu problemów z łańcuchem dostaw z koronawirusa. Doprowadzi to do oczywistych problemów z numerami produkcyjnymi.

To samo źródło mówi, że Canon rozważa wypuszczenie aparatów zgodnie z planem, a Canon EOS R5 początkowo planowano rozpocząć wysyłkę w lipcu, a Canon EOS R6 podobno miał rozpocząć wysyłkę w czerwcu i żyjąc z niski/wysokim bólem głowy, trzeba żądać lub czekać do jesieni, prawdopodobnie w październiku 2020 r. kiedy dostawy obu kamer mogą być w dobrej ilości."

No to mamy pół roku na "prześciganie" się w przewidywaniach.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Domyślnie Re: Canon EOS R5

Peter McKinnon trzyma w rękach R5 i coś sugeruje w pierwszych sekundach vloga:
    https://youtu.be/Bn7DXkNKWBM

sv
    Guest

Jeżeli waluty będą szły do góry w takim tempie jak dzisiaj, to nie wróży to nic dobrego :-(

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Jeżeli waluty będą szły do góry w takim tempie jak dzisiaj, to nie wróży to nic dobrego :-(
    w sumie to już się nudne robi te posty podbijające bębenek - był dołek idzie górka - musi tak być bo ci co handlują walutą (i mają na jej kurs rzeczywisty wpływ) zarabiają jak się kurs rusza, a nie jak jest stabilny - trzeba było kupować 3 dni temu (lub nawet wczoraj) - napiszę złośliwie - ja kupiłem - a teraz mniej złośliwie - to i tak nic mi niestety nie daje bo należałoby teraz lub za parę dni zrealizować te zyski i czekać na następny dołek.

moim zdaniem jest tak - idzie lekkie spowolnienie - ludzie zaczną oglądać pieniądze - nie będą kupować drogich aparatów typu R5 - canon będzie bronił ceny ciągłym cashbackiem (byleby nie dopuścić do świadomości ludzi że może być taniej bo jak zauważą że tanieje to zawieszą zakupy) a potem podwójnym cashbackiem, ale zarabiać trzeba więc ceny w końcu spadną - czy to realny scenariusz - równie realny (a może nawet bardziej) jak to że ceny wzrosną ze względu na olbrzymi popyt - gdzie ci ludzie niby te selfiki na instagrama będą robić w żyrardowie czy radomiu (piękne miasta) jak będą w domu siedzieć - nie wiem czy będą chcieli akurat tym się chwalić - a jak bedzie tego nie wie nikt i tym optymistycznym akcentem zakończę dodam tylko że prognozowany popyt na R5 w Bangladeszu się znacząco zwiekszył - kupuuuuj bo zabraknie.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 12-03-2020 o 19:55

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

8k będzie bez cropa i z DPAF + nagrywanie wewnętrzne. Jeśli chodzi o wydajność robi wrażenie
    Miłego dnia
    moja www

Ostatnio edytowane przez Camilo ; 13-03-2020 o 14:05

Strona 34 z 196 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów