Cytat Zamieszczone przez totamten Zobacz posta
A... taki upgrade będzie miał pewnie sygnaturę Canon R5 mk2. Nie jestem przeciw Tobie, sam boleję, że moja "R" nie dostała w aktualizacji szybkiego AF jak R8, czy kodeka, który w 4K nie zżera błyskawicznie karty, ale jestem realistą. Marketing koncernów nieustannie na nas eksperymentuje. Czego dowiedział się ostatnio marketing Canona o Polsce? Że R6 w cenie 6499 zł praktycznie nie ma wad . Zabawię się w proroka - przyszłe nowe eLki zoomy o jasności 2.8 będą chodziły w okolicach 3 tys. dolarów, przepakowane w nowe obudowy obecne w okolicach 2 tysi, a przepakowane o świetle f/4 w okolicach około 1 tys. (bo już na siebie zarobiły). I każdy będzie mógł nabyć nowe, tanie i dobre szkło i będzie fotografował długo i szczęśliwie. Czy kupujemy pralkę, lodówkę, samochód, aparat, telefon dla koncernu jesteśmy po to by płacić, a nie wymagać! Takie czasy, nawet media nie staną po naszej stronie, tylko koncernu, który kupuje reklamę, bo media... to też koncerny!
Pełna zgoda. Canon był zawsze przodownikiem w nieaktualizowaniu swoich puszek. Po krótkiej odwilży na początku drogi z ML wraca do starych praktyk, czego się można było spodziewać.

Wydaje mi się, że to słynne 2.0.0, które miało dać R5-ce kopa nigdy nie powstanie, lub przyjmie formę R5mk2.

Nie zmienia to faktu, że nadal uważam R5 za bardzo fajne body.

p,paw