Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Hej możesz rozwinąć kwestię obiektów? bo rozumiem, że robisz w servo z wykrywaniem twarzy/oka i AF gubi/ucieka z obiektu po chwili i szuka nei wiadomo czego. r6 tak ma zwykła Rka trzyma dużo dłużej ale też gubiła. Rozumiem, że w 1.5 robi to jeszcze szybciej? Co masz na myśli przez obiekt?
    ja foce niemal 100% ludzi widzisz poprawę śledzenia w przypadku ludzi/oka ?
    W moim wypadku obiekty to samoloty i pociągi. Nie focę ludzi ani zwierząt, więc ta cześć AF'a mnie nie interesuje.
    Moja teoria jest taka, ze przy ulepszaniu AF dla obiektów specyficznych (ludzie, zwierzęta, samochody) stracili zdolności porządnego śledzenia obiektów "innych". Może za mało pamięci na AI, może za mało treningu nowego algorytmu...

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    W moim wypadku obiekty to samoloty i pociągi. Nie focę ludzi ani zwierząt, więc ta cześć AF'a mnie nie interesuje.
    Moja teoria jest taka, ze przy ulepszaniu AF dla obiektów specyficznych (ludzie, zwierzęta, samochody) stracili zdolności porządnego śledzenia obiektów "innych". Może za mało pamięci na AI, może za mało treningu nowego algorytmu...

p,paw
    Dzięki.

Uprawnienia umieszczania postów