Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1954

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Panowie, czy używacie elektronicznej migawki? Ja tak ale... zaczynam zauważać jej niedoskonałości. Powalone drzewa to pal licho, ostatnio zrobiłem kilka zdjęć w serii córce która siedziała. jedna czy dwie fotki zdeformowały delikatnie głowę dziecka. Nie potrafię określić czy to był mój delikatny ruch czy stabilizacja robiła swoje.
    Po kilku próbach zrezygnowałem.
    Przy zdjęciach z ruchem jednak deformacje mi przeszkadzają.
    Przy statyce - choć już przywykłem do używania wyłącznie elektronicznej w A7R4 to w R5 zrezygnowałem. Moja psychika nie umie znieść świadomości, że wtedy robię tylko w 12 a nie 14 bitach (co jednak przy jakiś bardzo dynamicznych krajobrazach zaczyna mieć znaczenie)

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    Moja psychika nie umie znieść świadomości, że wtedy robię tylko w 12 a nie 14 bitach (co jednak przy jakiś bardzo dynamicznych krajobrazach zaczyna mieć znaczenie)
    Też właśnie chyba zrezygnuje, przyzwyczaił się człowiek do braku blackoutu w evf.. będzie ciężko

Uprawnienia umieszczania postów