Strona 114 z 181 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1965

Wątek: Canon EOS R5

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Canon EOS R5

Zmiemialem raz szkło z właczonym aparatem i chyba się menda zawiesiła, w każdym razie coś mu odbiło (nie pamietam dokładnie co).

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Ciągle tak robiłem na dslr-ach i teraz na ml. Nigdy nie było najmniejszego problemu. Choć może faktycznie warto się przestawić ze względu na czystość matrycy
    Miłego dnia
    moja www

Miasto
    POLSKA

Question Odp: Canon EOS R5

Jaką kartą graficzną lub jaki procesor na platformę AMD/INTEL kupić, aby płynnie odtwarzać filmy w jakości 8K z Canona R5?

Na razie nie mówię o montowaniu. Na razie mówię tylko i wyłącznie o tym, żebym mógł sobie te filmy płynnie odtworzyć i obejrzeć je z poziomu komputera na ekranie wielkiego monitora. Do montowania, to wiadomo, że trzeba mieć super komputer, ale na razie chodzi mi tylko i wyłącznie o płynne odtwarzanie tych filmów. Co możecie polecić?

Z czego Wy sami na dzień dzisiejszy korzystacie, przeglądając filmy z Canona R5?

Polecam jakiegoś Mac-a z procesorem M1. Od Mac-a Mini w górę. Aha, i nie jestem fanboyem Apple. Dopiero ten procek M1 przekonał mnie do tej firmy.
    Sam mam MacBook Air z tym prockiem ale na razie tylko filmy 4K oglądam na nim. Mam też dla porównania desktopa z 8-rdzeniowym prockiem AMD i kartą NVIDIA GTX 1060. No i ten desktop jakoś gorzej sobie radzi z filmami 4K. Obraz jest mniej płynny niż na MacBook-u Air.
    Wprawdzie nie oglądałem materiału 8K z Canona R5 ale z ciekawości mogę sprawdzić jak te moje 2 sprzęty się sprawują przy nim.

Bywalec Awatar Marek Kowal
    Miasto
    Warszawa

... szczególnie na cropie...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Naszło mnie dzisiaj takie proste pytanie.

Czy wasze R5 też chroboczą jak są wyłączone przy lekkim potrząsaniu.
    Z resztą dokładnie tak samo jest z RF 24-105 f/4.
    Rozumiem, że to chrobocze mechanizm IBIS w aparacie i IS w obiektywie - ale jeżeli wożę sobie taki aparat w plecaku na rowerze i jednak trochę nim potrząsam w czasie jazdy to zacząłęm się zastanawiać czy na dłuższa metę coś się tym mechanizmom nie stanie...

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Miasto
    Londyn

Pierwsze co zrobiłem z aparatem to... potrzepałem. Matryca rusza się wydając jakieś dzwięki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Pierwsze co zrobiłem z aparatem to... potrzepałem. Matryca rusza się wydając jakieś dzwięki.
    Ok, czyli tak ma być. Z 24-105 pewnie też.
    W dalszym ciągu nie wiem czy to na dłuższą metę nie szkodzi jak się wozi aparat ze sobą.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Miasto
    Londyn

@pawel.guraj Gdyby coś się miało dziać, już byłoby o tym głośno.

Miasto
    Londyn

Panowie, czy używacie elektronicznej migawki? Ja tak ale... zaczynam zauważać jej niedoskonałości. Powalone drzewa to pal licho, ostatnio zrobiłem kilka zdjęć w serii córce która siedziała. jedna czy dwie fotki zdeformowały delikatnie głowę dziecka. Nie potrafię określić czy to był mój delikatny ruch czy stabilizacja robiła swoje.

Mam trochę mieszane uczucia, niby jest te 20fps'ów (których i tak nie wyciągam ze szkłami EF) ale się ich nie powinno używać.

Ogólnie aparat super, brakuje mi dedykowanego przycisku iso ale to inna filozofia działania..

Strona 114 z 181 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów