Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
To teraz pomyśl jak wielką "Sony oddało właśnie Canonowi mega przysługę, wypuszczając A1 , gdzie cena A1 to będzie 60%" ceny Canona R1
R1 będzie droższy od A1 ale nie aż o tyle. Jako że będzie mial wbudowany grip i większą baterie obstawiam jakieś 2000-3000 zł większą cenę. Oczywiście dużo zależy od specyfikacji. A głównie od tego czy będzie mieć globalna elektroniczna migawke. Chociaż w to ciężko mi uwierzyć.

Problem w tym że R5 jest tak dobry i szybki że nie wiem czy dodanie krzyzowego AF i dospawanie gripa będzie uzasadniać taką cenę.

Bardzo ciekawi mnie też wielkość matrycy. Canon konsekwentnie w body reporterskich trzymał się stosunkowo małej liczby pikseli. Bo tego oczekują reporterzy. 24mpx na chwilę obecną wydają się wartością optymalna a max jaki takie body powinno mieć to 30mpx.

A1 dla mnie to taki trochę desperacki ruch w reakcji na premierę R5. Aparat trochę dla nikogo. Ogólnie Sony namieszał w swoim portfolio. Już pewnie zagorzali fani Sony się trochę gubią.

Trzeba czekac na premierę A7 IV i jego cenę. Bo premiera A1 zupełnie nie ma żadnego znaczenia dla zwykłego konsumenta.