PIXMA 3000
kurczaki, to chyba od atramentu, tydzień bez drukowania i czerwony stanął, zero śladu użycia, czyszczenie nic nie daje, we wszystkich wersjach, co gorsza po czyszczeniu nie drukuje także czarnego koloru...
miał ktos takie hece?![]()
PIXMA 3000
kurczaki, to chyba od atramentu, tydzień bez drukowania i czerwony stanął, zero śladu użycia, czyszczenie nic nie daje, we wszystkich wersjach, co gorsza po czyszczeniu nie drukuje także czarnego koloru...
miał ktos takie hece?![]()
20Dset
maj łeb...
miał
trzepnięcie pojemnikami aż wyleciało troche tuszu pomogło
tylko nad czymś bo troche chlapie
Miał, ale w S520. Oczywiście po zamiennikach. Wcześniej używałem dłuższy czas zamienników tej samej firmy i było OK - do wspomnianego zdarzenia. Po dokładniejszym obejrzeniu nieszczęsnych tuszy okazało się, że tym razem producent (ActiveJet) wyprodukował bubel. W tuszu pływały jakieś fafoły, które pozapychały dysze!Żadne próby czyszczenia nie dały skutku. Próbowałem dosłownie wszystkiego i nic nie pomagało. Po wizycie w spradzonym serwisie i próbach reanimacji głowicy przez nich wyrok zabrzmiał - wymiana głowicy:-? Niestety podany koszt (ok. 400 zł) mnie poraził i zamiast głowicy kupiłem nową drukarkę - PIXMA 4000. Od tamtej pory nie uznaję zamienników!!! Problemów już nie ma
Dodam jeszcze, że przed feralnym zapchaniem zaschnięcia zastępczaków tez się czasami zdarzały, ale pomagało czyszczenie głowicy. Na oryginałach nigdy coś takiego jeszcze mi się nie przydażyło
![]()
Mam jednak nadzeiję, że u Ciebie uda się rozwiązać problem inaczej, niż miało to miejsce w mom przypadku:smile:
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
też mam taką nadzieję, z innymi zastępczakami nie było problemu, dopiero ostatnie taki numer mi wycięły, to chyba Canon sam robi takie po cichu, by zwiększyć produkcję i sprzedaż...Zamieszczone przez solti
mam nadzieję, że coś pomoże, bo szkoda drukarki, pal sześć pieniądze...80 euro...
a może ją reklamować???![]()
20Dset
maj łeb...
Watek swietnie reklamujacy zamienniki
Zastanawia mnie czy potencjalna oszczednosc choc troche wychodzi na plus liczac zmiany glowic/drukarek.
...
wszystko zależy od zamienników, miałem ich juz masę, z pierwszymi mam problem...Zamieszczone przez KuchateK
jedno jest pewne, zamienniki spowodowały znaczacy spadek ceny oryginałów, nie zapominaj o tym...
pomachałem atramentami, czarny się trochę odetkał, choć nie kapał na wannę
czerwony chlapał na wannę a dalej nie chlapie na papier, kupię nowy zestaw, jak będzie poprawa wywalę wszystko i założę nowe, jak nie idę do serwisu...
Ostatnio edytowane przez Tytus ; 24-05-2006 o 22:31
20Dset
maj łeb...
nie wszystkichZamieszczone przez Tytus
ja mam 8 zbiornikow do epsona.. wymiana to 500 zlna szczescie sa tez plusy separowanych zbiornikow.. choc niestety zazwyczaj zmieniam w jednym czasie
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
wiesz, Canon też ma separowane...przesadziłem, kupiłem komplet za 21 zł zamiast 30...na moje potrzeby, nie drukuję zdjęc, to super interes, pluję ile wlezie, nie oszczędzam się...w sumie, to ta drukarka już mi się zwróciła...ale szkoda mi jej, bo ma niecały rok i jest jak nowa...miałem ja matce oddać...Zamieszczone przez asterix
20Dset
maj łeb...
Zawsze mozesz poszukac tanich glowic. Mozna spotkac mniej wiecej w cenie polowy drukarki.
...