Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Canon 5D mark II czy Canon EOS RP

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Canon 5D mark II czy Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    bez animals eye tez trafil w oko

AF pracuje identycznie dokladnie.
    roznica taka, ze w eyeautomatic algorytm czy cos na wzor sztucznej inteligencji identyfikuje oko w kadrze , bez tej automatyki robi to fotograf.

dobrze , ze jest , jesli nie ma - rownie dobrze.
    ani mi to pomaga ani przeszkadza.
    Czyli Twoim zdaniem na 5D II będzie "identycznie dokładnie", jak Eye animals AF w nowych aparatch w trybie ciągłego ustawiania ostrości AF-C na ruszającym się w sposób nieregularny obiekcie ? Czegoś nie wiem ? Azaliż moje marki I, II , III miały jakiś inny AF ?

Aż sprawdziłem Exif na Twoim przykładowym zdjęciu. Przysłona f/5,6 z lampą - serio ? Spróbuj takie foty porobić przy f/1.2 bez lampy

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	pies.JPG
Wyświetleń:	51
Rozmiar:	167,8 KB
ID:	3900

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    najwiekszym wrogiem fotografa jest zawsze bezmyslnosc.
    Z pewnością, ale nie chce mi szukać i śmiecić w tym wątku fotami z przelotu nade mną motolotniarza, którego fociłem F1N z manualnym Sonnarem 135/3.5. Manualne ostrzenie jest równie szybkie o ile ktoś wie o co w tym chodzi. Ale uwierz na słowo, że nikt już będzie specjalnie fotografował analogiem na zawodach sportowych oraz ślubach, aby udowodnić komuś innemu, że nie jest "bezmyślny". Ale jeśli tak lubi, to czemu nie...

BTW - piękne pieseły!
    Ostatnio edytowane przez candar ; 12-02-2020 o 10:45
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów