Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: Canon 5D mark II czy Canon EOS RP

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Re: Canon 5D mark II czy Canon EOS RP

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    no i argumntujesz nielogicznie , wylacznie dla przekory.
    twierdzisz ze pracuje zle , a ilustrujesz to zdjeciami ostrymi.
    Kiedy ja pisze, ze pracuje dobrze ilustrujac to zdjeciami ostrymi - uwazasz ze to niemozliwe.

gdzie tu logika argumentacji ?
    Oczywiście fakt, że wstawiłem wcześniej nieostre zdjęcie sowy całkiem Ci umknął. Nie chcesz zrozumieć, że przy zdjęciach ruchomych obiektów AF i dobiegaczka łącznie z FPS powodują, że przy braku światła nie da się zrobić ostrych zdjęć w 5D II.

A ostre zdjęcie z D-D Hel wykonane w sloneczny dzień podczas idealnej pogody i dynamicznej akcji na polu bitwy dałem celowo ponieważ nieco niżej piszesz, że nie potrafię obsłużyć AF w 5D II.

nikt nie napisal ze af mkii jest nowoczesny. nie jest - ma 12 lat.

ma znacznie mniej automatyzacji.
    ma wyzszy prog czulosci od wspolczesnych ( wystarczajaco niski ).

Nikt tutaj nie posadza tego AF o to, ze jest nowoczesny .
    ?

Przecież cały czas piszesz, że AF w 5D II jest taki doskonały!

sama sprawnosc ostrzenia potrafi byc na b. wysokim poziomie - wskazuje na to pomiar.

nie ma mozliwosci aby slaby AF dawal tak wysoka sprawnosc. Pod tym wzgledem Jest na poziome wspolczesnych.

obiektyw 1,2 ?

85/1,2 nalezy do bodaj najwolnieszych obiektywow canona usm.
    zwyczajnie ten objektyw dlugo ostrzy . zanim nastawil ostrosc, motyw ruchomy zmienial polozenie.
    O matulu...
    Wiesz co to jest papierowa GO i co oznacza łapanie przez za dużą ramkę punktu AF w innym miejscu niż wybrane ????

Nie ma gwarancji , zaden aparat dslr w detekcji fazy jej nie daje , iz wyostrzy zawsze idealnie. z 85 1.2 bedzie sie tez w okreslonych systuacjach mylil takze w mkIV.

DP polega na przewidywaniu gdzie znajduje sie miejsce ostrosci w oparciu o pomiaro odleglosci w stanie nieostrym.

LV i detekcja kontrastu lub dualpixel pracuja inaczej , tutaj polozenie maksimum ostrosci jest poszukiwane.

nie ma w tym nic niezwyklego , ze chcac miec pewnosc iz na 1,2 ostrosc bedzie prawidlowa, przechodzi sie na LV. Tak robi sie tez we wspolczesnych.
    No tak. Szybkość LV w 5D II faktycznie rozwala system.

Z Twoich wypowiedzi wyciagam jeden wniosek - nie opanowales tego AF .
    Nigdy mnie ten af nie wprowadzil w blad , nigdy nie zawiodl , ale jest oczywistym, iz istnieje ograniczenie szybkosci ruchu motywu - zawsze .
    No jasne. Jesteś zapewne jedyną osobą w tym wątku, która jako jedyna opanowała AF w 5D II.

co do szerokosci pokrycia klatki - jest identyczna jak we wszystkichh aparatach aps . Wynika to z faktu, ze szerszy rozstaw sensorow prowadzi do asymetrii , paralaxa jest coraz wieksza , pomiar af ( roznicy faz) jest obarczony coraz wiekszym bledem. Zawsze najlepiej pracuja sensory polozone blisko osi optycznej - im dalej - tym trudniej. Dopiero detekcja kontrastu , czy dualpixel rozwiazuja radykalnie ten Problem. Rozstaw w nastepcy mkIII byl tylko minimalnie szerszy ( nie pamietam teraz dokladnie moze nawet Taki sam ) - bez znaczenia. Mial wiecej punktow pomiarowych , byl bardziej zautomatyzowany , ale pole krycie - praktycznie takie samo , jesli nie identycznie takie samo .
    Tak naprawde dopiero ML daje mozliwosc wykorzystania do pomiaru calego pola kadru .
    ???

Przecież Twoim zdaniem AF w 5D II jest taki doskonały!

mam nadzieje , ze juz wiesz o co chodzi i zycze przyjemnego dnia.
    A potrafisz czytać że zrozumieniem opinie moje i innych osób w tym wątku, które 5D II wykonały ponad 250.000 zdjęć (tyle ja zrobiłem) w różnych warunkach i w różnym oświetleniu oraz przy braku światła?

I możesz przy okazji nie obrażać przy okazji innych użytkowników 5D II wypowiadających się w dyskusji, twierdząc, że przez cały czas użytkowania nigdy nie opanowali ustawień AF w 5D II ?

Twoje testy zostawiam pod osąd innych czytających ten wątek.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez candar ; 13-02-2020 o 11:04
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów