Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: [swaligora] moje zdjęcia

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar swaligora
    Miasto
    Bielsko-Biała

Smile [swaligora] moje zdjęcia

Witam,

Popełniłem mała galerię :
    http://swaligora.kominkiwaligora.pl
    Głównie umieszczam tam zdjęcia dla znajomych - z wycieczek czy spotkań itd. Ostatnio byłem zaproszony na ślub - jako że z zasady nie przepadam za takimi uroczystościami wziołem sprzęt żeby nie paść z nudów (co poskutkowało tym, że byłem trzecim w kolejności fotografem na tejże imprezie) - a że przed kolegami fachowcami chylę czoło to starałem się im nie przeszkadzać moją osobą i w drogę nie wchodzić/nie błyskać :-). Wyszło z tego kilka całkiem interesujących fotek.
    Prosiłbym o komentaże, możliwie konstruktywne jeśli można :wink:
    Szy

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Kadry niektóre całkiem OK. Tyle, że wszystko strasznie ciemne (być może to wina mojego LCD )
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Przy tańcu delikatnie za długie czasy (1/3s?) - widac na twarzach I czemu takie rozmyte ?

Fotki na trawce fajne
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek
    Przy tańcu delikatnie za długie czasy (1/3s?) - widac na twarzach I czemu takie rozmyte ?
    Jeżeli chodzi o czasy to faktycznie - zdjęcia były obione na priorytecie przysłony + lampa (którą mam dopiero dosłownie od kilku dni i nie umiem jej jeszcze wykożystywać tak jak należy :-) Wszystkie zdjęcia mają pełne nagłówki EXIF także łatwo sprawdzić :-)

Poza tym foty te nie są "doskonałe" pod względem technicznym - w sumie to daleko im od tego, lecz uważam że posiadają za to duże walory estetyczne. Po prostu częściowo rozmazane - z ostrymi tylko fragmentami przykuwają uwagę do tego co ważne - resztę pozostawiając rozmydloną - a nie są to PSowe rozmycia tak często stosowane w "profi studiach graficznych" zajmujących się fotografią ślubną - czego przykłady mamy w jednym z wątków (jak znajde to dodam )

Fotki na trawce fajne
    a dziękuję, szczególnie nocne mnie się podobają choć drobne problemy z nimi miałem
    Ostatnio edytowane przez swaligora ; 24-05-2006 o 20:40
    Szy

karolka
    Guest

Domyślnie

Według mnie fotki są świetne , profesjonalnie wyglądaja zgadzam się z ripek że te na trawce są cudne pozdrawiam :smile:

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Witam,
    chciałbym zasięgnąć opinii - oddać się pod surowe baty użytkowników tak więc - co sądzicie:

Szy

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

1. Uzyles malej glebi ostrosci - ok. Ale co to za soba niesie? Jaki przekaz? Kolory troche jak ze starszego analogowego skanu. Poza tym ten fiolet w glebi... mi jakos nie lezy. Ogolnie zdjecie to niczym nie ujmuje widza - a powinno :rolleyes:

2. To mi sie osobiscie bardziej podoba, ale biala roslina na tym tle troche ginie. Wg mnie za duzo kontrastu (wydaje mi sie, ze robione w sloneczny dzien w samo poludnie).

Snowboarder czasem podrzuca takie rodzyneczki jak zdjecie nr 2 i mowi o starej dobrej prawdzie fotograficznej - swiatlo w zdjeciach to 90% sukcesu. Czasem warto wstac troszke wczesniej badz przyjsc pod koniec dnia ;-)

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    1. Uzyles malej glebi ostrosci - ok. Ale co to za soba niesie? Jaki przekaz? Kolory troche jak ze starszego analogowego skanu. Poza tym ten fiolet w glebi... mi jakos nie lezy. Ogolnie zdjecie to niczym nie ujmuje widza - a powinno :rolleyes:
    W sumie to miało tak rozmyć koniec, żeby był całkiem zamazany A co do tego fioletu w głębii to szczerze mówiąc sam nie wiem jak on się tam znalazł jakaś flara słoneczna się wdarła z buciorami - oczywiście lepiej byłoby bez niej.

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    2. To mi sie osobiscie bardziej podoba, ale biala roslina na tym tle troche ginie. Wg mnie za duzo kontrastu (wydaje mi sie, ze robione w sloneczny dzien w samo poludnie).
    Jak nazwa zdjęcia wskazuje : 12:19:48 by być dokładnym :-) ale fota była wykonana spontanicznie, także to mnie trochę usprawiedliwia:cool:

Dzięki za opinie i proszę o więcej!
    Szy

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swaligora
    W sumie to miało tak rozmyć koniec, żeby był całkiem zamazany
    W tym zdjeciu bardziej rozmyles poczatek niz koniec . Pamietaj ze GO rozciaga sie w 1/3 przed punktem w ktorym lapiesz ostrosc i 2/3 za. Czyli w tym przypadku gdybys zlapal ostrosc na poczatek bala (dol zdjecia), potem przekadrowal, to mialbys to samo ujecie ale juz z zupelnie inaczej (i wydaje mi sie ze ciekawiej) rozlozona GO.
    Poza tym kadr zbyt centralny i nieciekawy... mogles ustawic sie tak by bal byl ostry w ktoryms z rogow zdjecia a nastepnie uciekal w nieostrosc w rog przeciwlegly - po przekatnej.

Miasto
    Bielsko-Biała

Question

Kilka nowych fotków:
    Zapraszam do konstruktywnej krytyki
    W szczególności o techniczną stronę mi chodzi(co ustawić, co przstawić:-)), bo po raz pierwszy takie foty strzelałem.

1.

2.

3.

4.

5.

6.
    Szy

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów